Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Παιχνίδι του Atari 2600 βρέθηκε μετά από 44 χρόνια

*
Ένα παιχνίδι του Atari 2600 που δημιουργήθηκε πριν από 44 χρόνια, βρέθηκε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το Sonar, που δημιουργήθηκε από τον Brad Stewart κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Atari. Σύμφωνα με το Atari Protos, το Sonar ήταν ένα από τα δύο ακυκλοφόρητα παιχνίδια του Atari 2600 στα οποία ο Stewart δούλεψε, μαζί με το Morse Code Tutor.

Ο Stewart περιέγραψε το παιχνίδι ως μια έκδοση του Battleship, αλλά με σημαντικές διαφορές από το κλασσικό παιχνίδι στρατηγικής. Μέχρι πρόσφατα, το παιχνίδι θεωρείτο χαμένο επειδή ο Stewart δεν είχε αντίγραφο και δεν ήταν σίγουρος για το τι έγινε με τα υπόλοιπα ROM, αλλά ένα πρωτότυπο βρέθηκε πρόσφατα στη συλλογή του Jim Snyder, ο οποίος εργαζόταν στην Atari τη δεκαετία του 1980 .


"Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη", είπε ένας χρήστης στο φόρουμ Atari Age, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει το πρωτότυπο. "Πέθανε λίγο αφότου γνώρισα την κόρη του. Μου είπε ότι πέταξαν έναν τόνο δισκέτες και της είπα να μου φέρει τα πάντα και οτιδήποτε σχετικό με Atari από το γκαράζ του... Λίγο πολύ έσωσα αυτά τα πράγματα από τις χωματερές".

Λέγεται ότι τα παιχνίδια προσφέρθηκαν σε μουσείο που αρνήθηκε να τα παραλάβει.

Σύμφωνα με το Atari Protos από το Sonar φαίνεται να λείπουν ορισμένα χαρακτηριστικά και έχει κάποια bugs, κάτι που είναι αναμενόμενο για ένα ημιτελές πρωτότυπο. Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν κάποιο τρεμόπαιγμα κατά τη χρήση ορισμένων λειτουργιών όπως η σάρωση με σόναρ και έχει μόνο έναν έτοιμο χάρτη. Ο κώδικας του παιχνιδιού φαίνεται να υποδεικνύει ότι μια ολοκληρωμένη έκδοση θα είχε τυχαιοποιημένους πίνακες, κάτι που θα του έδινε μεγαλύτερο replayability.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μόνοι σας το Sonar, το ROM έχει αναρτηθεί στο Atari Age.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*