Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πατέντα αποκαλύπτει τους πειραματισμούς του PlayStation με NFTs και τεχνολογίες blockchain

*
Μια νέα πατέντα μαρτυρά σχέδια της Sony Interactive Entertainment για ένταξη NFTs και τεχνολογιών blockchain σε μελλοντικούς τίτλους.

Η πατέντα καταχωρήθηκε το 2021 και κατοχυρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022. Ο τίτλος της είναι “Tracking Unique In-Game Digital Assets Using Tokens on a Distributed Ledger” και περιγράφει τη διαδικασία κατά την οποία καταγράφεται η δημιουργία, η χρήση, η παραμετροποίηση και η μεταφορά ψηφιακών στοιχείων μέσα σε ένα παιχνίδι.

Σύμφωνα με τη Sony, υπάρχουν πολλοί συλλέκτες που αναζητούν σπάνιες και υπογεγραμμένες κάρτες παικτών του baseball. Η εταιρεία θεωρεί πως μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο και στον ψηφιακό χώρο, χάρη στην προαναφερθείσα πατέντα. Το σύστημα που περιγράφει μπορεί αν χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα ψηφιακών στοιχείων επαγγελματιών παικτών, ή διάσημων content creators. Όπως λοιπόν αναφέρεται και στην πατέντα, ενδεχομένως να υπάρχουν πολλοί παίκτες που να θέλουν να αγοράσουν, να πουλήσουν ή και να νοικιάσουν ένα τέτοιας μορφής περιουσιακό στοιχείο.


Στη συνέχεια η πατέντα αναφέρει πως, μερικά μόνο από τα ψηφιακά στοιχεία που μπορούν να συμπεριληφθούν στην παραπάνω διαδικασία, είναι συγκεκριμένοι χαρακτήρες, μοναδικά skins και σπάνια in-game αντικείμενα. Το σύστημά της θα καταγράφει και τη διάρκεια ζωής των εν λόγω ψηφιακών στοιχείων, όπως και όλους τους διαφορετικούς ιδιοκτήτες τους.

Τα περιεχόμενα της συγκεκριμένης πατέντας υποδεικνύουν τους πειραματισμούς του PlayStation με τα NFTs και με τις τεχνολογίες blockchain, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα δούμε κάτι τέτοιο και στην πράξη. Όχι απαραίτητα από το PlayStation, τουλάχιστον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*