Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πατέντα για τη δημιουργία soundtrack από AI σε multiplayer games κατάθεσε η Activision

*
Η Activision επιδιώκει να πατεντάρει τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας in game soundtracks, που θα είναι μοναδικά για κάθε παίκτη σε multiplayer games. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Exputer, η πατέντα έχει τίτλο: "Systems and methods for dynamically generating and modulating music based on gaming events, player profiles and/or player reactions". Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, η ιδέα είναι ότι οι παίκτες - ιδιαίτερα σε multiplayer games - θα μπορούν να έχουν τα δικά τους, ξεχωριστά soundtracks με βάση την εκάστοτε κατάστασή τους.

Αντί για ένα τυπικό δυναμικό soundtrack, το οποίο επιλέγει από μια σειρά διαφορετικών προηχογραφημένων μουσικών κομματιών με βάση την κατάσταση, η νέα ιδέα της Activision προβλέπει την χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία νέας μουσικής.


"Ενώ πολλά χαρακτηριστικά των video games είναι δυνατό να προσαρμοστούν σε μεγάλο βαθμό, τα μουσικά στοιχεία τείνουν να τυποποιούνται για όλους τους παίκτες", αναφέρει η πατέντα.

"Για παράδειγμα, ένας παίκτης μπορεί να προσαρμόσει την αισθητική εμφάνιση του avatar του ή να προσαρμόσει τα μέλη της ομάδας σε online game, αλλά με συμβατικούς τρόπους, δεν είναι σε θέση να προσαρμόσει τα μουσικά στοιχεία για διαφορετικά γεγονότα που συμβαίνουν σε έναν τίτλο".

"Μερικά video games επιτρέπουν την αντικατάσταση ενός soundtrack με τη μουσική του ίδιου του παίκτη, αλλά τέτοιες δυνατότητες δεν προβλέπουν τη δυναμική αλλαγή ή τροποποίηση μουσικών στοιχείων που είναι συγκεκριμένα για έναν παίκτη, με βάση το τι συμβαίνει πραγματικά στο παιχνίδι".

Η πατέντα εξηγεί ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να λάβει υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως το τρέχον επίπεδο δεξιοτήτων του παίκτη, πόσο καλά παίζει, πώς κινείται στο παιχνίδι και την εμπειρία του και να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει συνοδευτικά μουσικά ακούσματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*