Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πέρασαν 30 χρόνια από το «θάνατο» της Commodore

*
Για όσους έζησαν το gaming πριν μερικές δεκαετίες, η Commodore είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Πλέον φτάσαμε στα 30 χρόνια από τη στιγμή που η εταιρεία σταμάτησε να ασχολείται με το κομμάτι του gaming και ανακοίνωσε την πτώχευση και εκκαθάρισή της. Η καταστροφή της Commodore ήρθε μετά την αποτυχία των CDTV και Amiga CD32 και οι εξελίξεις είχαν αρχίσει να φαίνονται από το γεγονός ότι η εταιρεία «έγραψε» εκείνη τη χρονιά 8.2 εκατομμύρια δολάρια απώλειες στο πρώτο τρίμηνο μόνο (αν και σε αγορές όπως ο Καναδάς, η Γερμανία και η Βρετανία παρέμενε κερδοφόρα).

Κάποιοι ανέμεναν ότι οι μεγάλες αγορές θα τη βοηθούσαν και ίσως προχωρούσε μια πώλησή της, αλλά δεν έγινε τίποτα από αυτά. Η Commodore ιδρύθηκε το 1976 από τους Jack Tramiel και Irving Gould και γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον υπολογιστή C64 που «έγραψε» 49 εκατομμύρια πωλήσεις έως τα τέλη του 1983. Από το 1994 κι έπειτα, η εταιρεία άλλαξε αρκετές φορές το όνομά της.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*