Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Περικοπές προσωπικού κατά 20% σχεδιάζει η Thunderful Group, μητρική της Rising Star Games

*
Η σουηδική Thunderful Group ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απολύσει το 20% του προσωπικού της. Το group αποτελείται από περίπου 30 θυγατρικές, μεταξύ των οποίων επτά studios που έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη video games και τρεις εκδότες (μια από αυτές η Rising Star Games). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία σκοπεύει να αναδιοργανώσει τη λειτουργία της για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ομάδων της, επικαλούμενη μια σειρά από μη απαραίτητες επενδύσεις που έγιναν στο παρελθόν.

"Οι επενδύσεις αυτές αποδείχθηκαν μη βιώσιμες δεδομένου του τρέχοντος κλίματος του κλάδου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το Group να επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς", αναφέρει η ανακοίνωση.


"Η νέα διοικητική ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο εντόπισαν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του Group και εστίασης των προσπαθειών του στα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία με τις καλύτερες μακροπρόθεσμες προοπτικές".

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να απολύσει περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, αυτή τη στιγμή έχει περίπου 500 εργαζομένους στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι θα επηρεαστούν περίπου 100 υπάλληλοι

"Για να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα του Group, δεν βρήκαμε άλλη εναλλακτική από τη μείωση του κόστους και την εστίαση της επιχείρησης σε τομείς με τις καλύτερες μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thunderful Group, Martin Walfisz.

"Ήταν δύσκολο να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις και με λυπεί το γεγονός ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε πολλούς ικανούς συναδέλφους και συνεργάτες. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι μια απαραίτητη κατεύθυνση για τη Thunderful και ότι αυτές οι αλλαγές θα κάνουν την εταιρεία ισχυρότερο παίκτη στην αγορά". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*