Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Προβληματισμένη η κοινότητα των developers για το μέλλον του Apple Arcade

*
Μιλώντας στο Mobilegamer.biz, μια σειρά από developers εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του Apple Arcade. Υποστηρίζουν ότι η Apple ακυρώνει projects, κάνει περικοπές πληρωμών και "γυρίζει την πλάτη" σε original games. Λέγεται επίσης ότι κατά τα πρώτα χρόνια της υπηρεσίας που λανσαρίστηκε το 2019, οι προ-παραγγελίες για παιχνίδια του Apple Arcade βρίσκονταν σε τέτοιο επίπεδο που αυτά ήταν κερδοφόρα από την πρώτη ημέρα της κυκλφορίας τους, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πλέον. Γενναιόδωρα ήταν και τα bonus με βάση το πόσο δημοφιλής ήταν κάθε τίτλος, όμως από το 2020 και μετά το ποσοστό τους έχει αρχίσει να μειώνεται.

"Θα δούμε αυτό το ποσό να μειώνεται, να μειώνεται και να μειώνεται, μέχρι να φτάσει σε λίγα cents. Σε αυτό το σημείο, η κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στο Apple Arcade γίνεται πολύ λιγότερο βιώσιμη", σημείωσε ένας developers.


Ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι η Apple "ακύρωσε πολλά projects και εξόργισε πολύ κόσμος", ως μέρος μιας επανεκκίνησης της υπηρεσίας την Άνοιξη του 2021.

Μια αλλαγή στρατηγικής οδήγησε την Apple σε μεγάλο βαθμό να σταματήσει να δίνει το πράσινο φως για original games για το Arcade, υποστηρίζεται. Αντίθετα, τώρα ζητάει σχεδόν αποκλειστικά αδειοδοτημένους τίτλους φιλικούς προς την οικογένεια που βασίζονται σε δημοφιλή IP.

Ορισμένοι developers που συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Apple για να συζητήσουν με σκοπό να φέρουν τα παιχνίδια τους στην υπηρεσία είπαν ότι έμειναν μπερδεμένοι σχετικά με την κατεύθυνση του Arcade.

Ένας φέρεται να είπε ότι είχε τη "μυρωδιά του θανάτου" γύρω του, ενώ ένας άλλος είπε: "Έχω την αίσθηση ότι δεν ήξεραν πραγματικά πού πήγαιναν με όλα αυτά – σχεδόν σαν να μην ήταν σίγουροι αν θα είχαν δουλειά στο τέλος". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*