Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Προσπάθεια υποκλοπής λογαριασμών του Steam με συμμετοχή σε τουρνουά

*
Μια νέα απάτη έχει ξεκινήσει εις βάρος των χρηστών του Steam, καθώς μια σελίδα υπόσχεται συμμετοχή σε τουρνουά, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για απόπειρα υποκλοπής λογαριασμών.

Σύμφωνα με το PCGamer, η σελίδα Group-IB αποκάλυψε την συγκριμένη απάτη, που αφορά μια σελίδα με την ονομασία “challengermode.com”. Η σελίδα αυτή παρουσιάζεται σε ανυποψίαστα θύματα μέσω του messenger του Steam, ζητώντας από τους να συμμετάσχουν σε διάφορα τουρνουά παιχνιδιών.

Όταν οι χρήστες πατήσουν τον σύνδεσμο για την συμμετοχή τους, μεταφέρονται αμέσως στη σελίδα του Steam ώστε να δηλώσουν τα στοιχεία τους και το 2FA code. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απάτη, με την ονομασία “browser-in-the-browser phishing scam” που επιτρέπει σε επιτηδείους να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς χρηστών, έχοντας άμεση πρόσβαση σε παιχνίδια, in-game items και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μέχρι στιγμής η σελίδα αυτή στοχεύει επαγγελματίες παίκτες για την υποκλοπή των στοιχείων τους, ωστόσο ακόμα και απλοί χρήστες είναι στόχος.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*