Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS5 και EA Sports FC 24 προτίμησαν τον Δεκέμβριο οι Ευρωπαίοι gamers

*
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η GSD, οι πωλήσεις video games στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2023 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 3,6% από έτος σε έτος. Συνολικά, πουλήθηκαν 26,6 εκ. αντίτυπα παιχνιδιών για κονσόλες και PC.

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρέθηκε το EA Sports FC24, όμως οι πωλήσεις του ήταν μειωμένες κατά 11,5% σε σύγκριση με το FIFA 23 το αντίστοιχο διάστημα του 2022, γεγονός που εξηγείται από το ότι την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη το Μουντιάλ. Στη δεύτερη θέση το Call of Duty: Modern Warfare 3 και παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις του είναι ιδιαίτερα μειωμένες σε σχέση με άλλους τίτλους της σειράς, παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κοινού.


Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν 1,27 εκ. κονσόλες με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος από έτος σε έτος σε ποσοστό 16%. Ρόλο σε αυτή την άνοδο έπαιξε το PS5, οι πωλήσεις του οποίου αυξηθηκαν κατά 66% από έτος σε έτος. Στη δεύτερη θέση το Nintendo Switch με πτώση 7% και στο τρίτο σκαλοπάτι τα Xbox Series X και Xbox Series S με μείωση μεγαλύτερη του 19%.

Τον Δεκέμβριο του 2023 πουλήθηκαν περισσότερα από 3,5 εκ. περιφερειακά και συνοδευτικά προϊόντα, κατά 11% περισσότερα συγκριτικά με το 2022.

Η πρώτη δεκάδα των video games τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη έχει ως εξής:

1. EA Sports FC 24 (EA)
2. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
3. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
4. Super Mario Bros Wonder (Nintendo)*
5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
6. Avatar: Frontiers of Pandora (Ubisoft)
7. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
8. Spider-Man 2 (Sony)
9. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
10. Assassin's Creed Mirage (Ubisoft)

*Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις πωλήσεις ψηφιακών αντιτύπων 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*