Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πτώση για Xbox και Windows δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft

*
Η Microsoft δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα της εταιρείας ήταν $51,9 δισ. και το καθαρό εισόδημα ανήλθε σε $16,7 δισ. Οι δύο παραπάνω δείκτες κατέγραψαν αύξης 12% και 2% αντίστοιχα, όμως βασικοί τομείς της εταιρείας, όπως το Xbox και τα Windows σημείωσαν πτώση.

Την ίδια περίοδο, μεγάλη ήταν η πτώση της αγορά των υπολογιστών, με τςι αποστολές να μειώνονται κατά 13%. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε πτώση κατά 2%, στην τιμή που οι κατασκευαστές πληρώνουν στη Microsoft για να εγκαταστήσουν λειτουργικό Windows στους υπολογιστές τους.


Τα έσοδα των Surface αυξήθηκαν κατά 10%, παρά την απουσία νέων μοντέλων. Η Microsoft απλά ανανέωσε το Surface Laptop Go τον Ιούνιο με επεξεργαστή 11th Gen Intel και τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για το επόμενο lineup της σειράς.

Τα έσοδα του Xbox από το harware μειώθηκαν κατά 11%, ενώ 6% ήταν η πτώση για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό οφείλεται στις λιγότερες ώρες που οι καταναλωτές αφιέρωσαν για gaming και στη μείωση των αγορών εντός των παιχνιδιών.

Πέρα από τα παραπάνω, το Microsoft’s Office και τα προϊόντα cloud και server καταγράφουν υψηλά ποσοστά ανάπτυξης. Τα έσοδα από τα εμπορικά προϊόντα του Office και υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 9% αυτό το τετράμηνο. Οι συνδρομές του Microsoft 365 έχουν ξεπεράσει τις 59,7 εκ. και η Microsoft συνεχίζει να δελεάζει το κοινό με προϊόντα όπως το Microsoft Teams.

Στο 22% η αύξηση εσόδων για τα προϊόντα server και τις υπηρεσίες cloud από έτος σε έτος, χάρη κυρίως στο Azure και 26% για το LinkedIn με τις ανάγκες για διαφήμιση να είναι όλο και περισσότερες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*