Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πτώση στις πωλήσεις PS5 στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2022

*
Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις ήταν η βασική αιτία που οι πωλήσεις κονσολών στην Ευρώπη σημειώνουν πτώση το τρέχον έτος. Μέσα στο 2022, έχουν πουληθεί στη Γηραιά Ήπειρο 2 εκ. κονσόλες (εκτός Μ. Βρετανίας και Γερμανίας), αριθμός που αντιστοιχεί σε πτώση 21% από έτος σε έτος. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του PS5 είναι μειωμένες κατά 44% το πρώτο εξάμηνο του 2022 και παραμένει η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα στην περιοχή. Πρώτο είναι το Nintendo Switch, με αύξηση κατά 7% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ αύξηση 9% είχαν οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S.

Παρά τις ελλείψεις του PS5, το DualSense Controller ήταν το περιφερειακό με τις καλύτερες πωλήσεις και αύξηση της τάξης του 53% σε σχέση με το πρώτο μισό της περασμένης χρονιάς.


Από πλευράς software, το Elden Ring είναι το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις ως τώρα το 2022, ενώ πολύ καλά τα πηγαίνει και Pokémon Legends: Arceus, που είναι στο τρίτο σκαλοπάτι. Ανάμεσά τους το FIFA 22.

Συνολικά, τους πρώτους έξι μήνες του 2022 πουλήθηκαν στην Ευρώπη 76,1 εκ αντίτυπα παιχνιδιών, νούμερο αυξημένο σε ποσοστό 13,5% συγκριτικά με το 2021. Από αυτά, τα 32 εκ. ήταν σε φυσική μορφή και τα 44 εκ. σε ψηφιακή μορφή. Οι 15,4 εκ. κόπιες πουλήθηκαν στη Γερμανία και οι 14,3 εκ. στη Μ. Βρετανία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*