Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πυρά της Ένωσης Ευρωπαίων Game Developers εναντίον της Apple για τις αλλαγές στο iOS

*
Η Ένωση Ευρωπαίων Game Developers (EGDF) λέει ότι είναι απογοητευμένη με τις αλλαγές της Apple στο iOS. Όπως απαιτεί το DMA η αμερικανική εταιρεία "άνοιξε" τις πύλες του iOS σε third-party app stores. Όμως απαιτεί το 17% από οποιαδήποτε συναλλαγή πραγματοποιούν οι εταιρείες, ενώ χρεώνει και €0,50 για κάθε εγκατάσταση ανά έτος, μετά το 1 εκ. downloads.

"Η νέα δομή που βασίζεται στη χρέωση ανά εγκατάσταση, καθιστά δύσκολο για οποιονδήποτε προγραμματιστή εφαρμογών να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες της Apple, όπως το Apple App Store. Δημιουργεί αντικίνητρο για τους προγραμματιστές να αρχίσουν να διανέμουν τα τίτλους τους μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων τρίτων ή να πραγματοποιούνται πληρωμές εντός του παιχνιδιούν μέσω άλλων εταιρειών".


"Επιπλέον, η εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για δημιουργηθεί ένα marketplace, δημιουργεί ένα τεχνητό εμπόδιο για την ύπαρξη martketplaces τρίτων", συμπληρώνει η EGDF.

Ορισμένες από τις ανησυχίες της Ένωσης είναι οι εξής:

- Η Apple πρέπει να επιτρέψει στα συστήματα πληρωμών τρίτων να έχουν πρόσβαση στις ίδιες λειτουργίες του iOS με το σύστημα πληρωμών της ίδιας της Apple.

- Οι προγραμματιστές παιχνιδιών πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα συστήματα πληρωμών της Apple και τρίτων.

- Η απαίτηση της Apple για εγγυητική επιστολή 1 εκατομμυρίου ευρώ από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με βαθμολογία Α για οποιονδήποτε επιθυμεί να δημιουργήσει marketplace, δημιουργεί ένα σημαντικό εμπόδιο πρόσβασης στην αγορά.

- Η Apple δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου του iOS17.4, όπως το App Tracking Transparency για τη δημιουργία φραγμών πρόσβασης στα δεδομένα, κάτι που είναι ενάντια στον ανταγωνισμό.

Τέλος, η EGDF υποστηρίζει ότι η χρέωση των €0,50 δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και μπορεί να οδηγήσει σε αθέμιτο ανταγωνισμό στο App Store. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*