Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ: Το PS6 ίσως έχει ray tracing reconstruction, καθ' οδόν το PS5 Pro (video)

*
Η κυκλοφορία του PlayStation 6 βρίσκεται μερικά χρόνια μακριά, φαίνεται όμως ότι η Sony εργάζεται σε μερικά πράγματα που θα αλλάξουν σημαντικά το gaming στις κονσόλες της. Σε video που αναστήθηκε στο κανάλι του YouTube, RedGamingTech,εξετάζονται μερικές πρώτες φήμες για την επόμενη κονσόλα της Sony και επισημαίνονται μερικά ενδιαφέροντα πράγματα στα κατά πάσα πιθανότητα οποία εργάζεται η ιαπωνική εταιρεία. Καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς, η CPU και η GPU του PlayStation 6 δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Σύμφωνα όμως με φήμες που προέρχονται από πολλές πηγές, η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδίασης chiplet, το οποίο η AMD χρησιμοποιεί ήδη σε ορισμένα προϊόντα που δεν προορίζονται για gaming. Η ιαπωνική εταιρεία λέγεται πως εξετάζει επίσης κάποιο είδος μεγάλης cache memory που θα βοηθούσε τους προγραμματιστές να αντιμετωπίσουν τον υπολογιστικό φόρτο των μικτών CPU, GPU, καθώς η κονσόλα είναι πιθανό να χρησιμοποιεί μνήμη GDDR7, το latency της οποίας θα μπορούσε να είναι ένα θέμα για τη CPU της κονσόλας.

Σύμφωνα με το κανάλι, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Sony θα επικεντρωθεί στο Genarative AI, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διαδραστικές και καθηλωτικές εμπειρίες, ακόμα και σε single player games. Όσον αφορά το ray tracing, που λέγεται ότι θα αυξήσει τις επιδόσεις του PlayStation 5 Pro, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η Sony φαίνεται ότι εργάζεται για την υλοποίηση κάποιου είδους τεχνολογίας ray tracing reconstruction, που τους έχει ήδη απασχολήσει σε πρόσφατο meeting. Ενώ αυτή η παρουσίαση επικεντρώθηκε κυρίως σε ταινίες, η ιαπωνική εταιρεία έδειξε επίσης το λογότυπο του PlayStation και μίλησε για το gaming, ενισχύοντας περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο το ray tracing θα είναι σημαντικό στο μέλλον του gaming σε κονσόλες.


Επιπλέον, πηγές ανέφεραν στο RedGamingTech ότι το ray tracing στα παιχνίδια του PlayStation 6 δεν πρόκειται να είναι κάτι όχι standard, όπως σήμερα. Δεν το υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια, όμως όπου υπάρχει το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Όσο για το PlayStation 5 Pro, το RedGamingTech αναφέρει ότι η διαδικασία έρευνας και ανάπτυξής του ολοκληρώθηκε πριν το 2020 που κυκλοφόρησε το PS5. Τονίζει κιόλας ότι ο μόνος λόγος για να μην λανσαριστεί είναι να ανάψει κόκκινο ο νέος CEO της Sony, που θα αντικαταστήσει τον Jim Ryan τον Μάρτιο του 2024.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*