Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Roblox: Δώρο Θεού και όχι εκμετάλλευση η εργασία των ανήλικων developers

*
Το Roblox συνεχίζει να είναι ένα φαινόμενο, με περισσότερους από 200 εκ. χρήστες μηνιαίως, όμως την ίδια στιγμή παραμένει αμφιλεγόμενο, λόγω των κατηγοριών ότι εκμεταλλεύεται τους νεαρούς developers της πλατφόρμας, με ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να είναι κάτω των 18 ετών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Eurogamer, o επικεφαλής του Roblox Studio, Stefano Corazza, ρωτήθηκε για τη φήμη που έχει αποξτήσει η πλατφόρμα και για τις κατηγιρίες ότι εκμεταλλεύεται τους νεαρούς developers, τη στιγμή που ζητάει ποσοστό απο τη δουλειά που πολλές φορές προέρχεται από παιδιά.


"Δεν ξέρω, μπορείς να το πεις αυτό για πολλά πράγματα, σωστά;", απάντησε ο Corazza. "Όπως, μπορείτε να πείτε, "Εντάξει, εκμεταλλευόμαστε, ξέρετε, την παιδική εργασία", σωστά; Ή, μπορείτε να πείτε: προσφέρουμε στους ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο τη δυνατότητα να βρουν δουλειά, ακόμα και σαν εισόδημα. Έτσι, μπορώ να είμαι ένας 15χρονος στην Ινδονησία, να ζω σε μια παραγκούπολη, και τώρα, μόνο με ένα φορητό υπολογιστή, μπορώ να δημιουργήσω κάτι, να κερδίσω χρήματα και μετά να συντηρήσω τη ζωή μου".

"Υπάρχει πάντα η άλλη πλευρά αυτού, όταν το διαθέτεις σε περισσότερο κόσμο - και σε αυτή την περίπτωση, επίσης με ένα νεότερο κοινό", συνέχισε. "Εννοώ ότι ο μέσος προγραμματιστής παιχνιδιών μας είναι στα 20 του. Αλλά φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που είναι έφηβοι - και έχουμε προσλάβει μερικούς εφήβους που είχαν εκατομμύρια παίκτες στην πλατφόρμα".

"Για αυτούς, ξέρετε, ακούγοντας από την εμπειρία τους, δεν ένιωθαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν! Ένιωθαν σαν, "Θεέ μου, αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο, ξαφνικά μπορούσα να δημιουργήσω κάτι, είχα εκατομμύρια χρήστες, έβγαλα τόσα χρήματα που μπορούσα να αποσυρθώ". Έτσι, επικεντρώνομαι περισσότερο στο χρηματικό ποσό που μοιράζουμε κάθε χρόνο στους δημιουργούς, το οποίο τώρα πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που είναι εκπληκτικό".

Σε αυτό το σημείο εκπρόσωπος του PR που παρών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πρόσθεσε ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κερδίζουν χρήματα στο Roblox είναι άνω των 18 ετών".

"Και φανταστείτε τα εκατομμύρια παιδιά που μαθαίνουν πώς να γράφουν κώδικα κάθε μήνα", σημείωσε ο Corazza. "Έχουμε εκατομμύρια δημιουργούς στο Roblox Studio. Μαθαίνουν το Lua", μια γλώσσα προγραμματισμού, "η οποία είναι πολύ κοντά στην Python - μπορείς να βρεις δουλειά στον κλάδο της τεχνολογίας στο μέλλον και να πεις "Hey, I" Είμαι προγραμματιστής, σωστά;".

"Πιστεύω ότι εστιάζουμε πραγματικά στη μάθηση - το πρόγραμμα σπουδών, αν θέλετε - και πραγματικά δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν επαγγελματίες". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*