Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Shawn Layden: «Εγκληματικό ότι η βιομηχανία χάνει παιχνίδια»

*
Το πρώην στέλεχος του PlayStation, Shawn Layden, είπε ότι η βιομηχανία πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο για τη διατήρηση των παιχνιδιών. «Αυτό είναι σημαντικό», είπε στο podcast του Lan Parties, ο πρώην επικεφαλής του PlayStation στις ΗΠΑ, ο οποίος έφυγε από τη Sony το 2019. «Ελπίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι στον κλάδο, σίγουρα οι σημαντικότεροι, να αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει υποχρέωση και ευθύνη. Αυτό που φτιάχνουμε δεν είναι άχρηστα πράγματα, είναι πράγματα που θα πρέπει να υπάρχουν για πολύ καιρό γιατί οι μελλοντικές γενιές θα το απολαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο που το απολαμβάνουμε εμείς και είναι εγκληματικό να μην κάνουμε περισσότερα για να τα προστατεύσουμε».

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήθελε να βρει τρόπους να διασφαλίσει ότι εκατοντάδες τίτλοι Xbox 360 δεν θα χαθούν όταν το ψηφιακό κατάστημα της κονσόλας κλείσει τον επόμενο χρόνο. Παρόλο που οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να κατεβάσουν τις προηγούμενες αγορές τους στο άμεσο μέλλον, μετά τις 29 Ιουλίου 2024, δεν θα είναι πλέον δυνατή η αγορά άλλων παιχνιδιών ή DLC από το Xbox 360 Marketplace. Ενώ πολλά από αυτά τα παιχνίδια θα εξακολουθούν να παίζονται με άλλα μέσα, περίπου 220 από αυτά ουσιαστικά θα εξαφανιστούν για πάντα.


Τον Μάρτιο του 2021, η Sony ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κλείσει τα ψηφιακά καταστήματα PS3, Vita και PSP, είδηση που αντιμετωπίστηκε με εκτεταμένες αντιδράσεις λόγω του αριθμού των παιχνιδιών που δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμα. Στη συνέχει έκανε μια μικρή αλλαγή τον επόμενο μήνα, με τον Jim Ryan, να λέει ότι συνειδητοποίησε ότι είχε λάβει «λανθασμένη απόφαση» σχεδιάζοντας να κλείσει και τις τρεις διαδικτυακές αγορές.

Τα stores των PS3 και Vita παρέμειναν ανοιχτά, αλλά αυτό του PSP έκλεισε όπως είχε προγραμματιστεί τον Ιούλιο του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 35 παιχνίδια PSP που κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά δεν είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε μορφή.

Η Nintendo έχει επίσης αντιμετωπίσει επικρίσεις για την απόφασή της να κλείσει τα Wii U και 3DS eShops τον Μάρτιο του 2023. Η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα περίπου 1.000 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά, μερικά από τα οποία ήταν αποκλειστικά να αφαιρεθούν οριστικά χωρίς νόμιμο τρόπο απόκτησής τους στο μέλλον.

Σημεία των καιρών και άκρως ανησυχητικά μάλιστα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*