Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Shuhei Yoshida: Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο εκπαίδευσης των game developers

*
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Shuhei Yoshida της Sony Interactive Entertainment μίλησε για τον μεγάλο αντίκτυπο που θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη video games. Πιο συγκεκριμένα όταν δημοσιογράφος του The Guardian τον ρώτησε ποια η γνώμη του σχετικά με τις ανησυχίες των developers ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε τομείς όπως η τέχνη, η μουσική και η δημιουργία κώδικα, ο Yoshida σημείωσε ότι οι developers θα πρέπει να αποκτήσουν νέες ικανότητες και να μάθουν πως να χρησιμοποιούν το AI αποτελεσματικά, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στη δουλειά τους.

"Είναι ένα εργαλείο. Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο. Το AI μπορεί να παράγει πολύ παράξενα πράγματα, όπως πρέπει να έχετε ήδη δει. Πρέπει πραγματικά να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σωστά. Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τη φύση της εκπαίδευσης για τους video game developers, αλλά στο τέλος η ανάπτυξη θα είναι πιο αποτελεσματική και θα γίνουν πιο όμορφα πράγματα από τους ανθρώπους.


"Οι άνθρωποι μπορεί να μην χρειάζεται καν να μάθουν προγραμματισμό πια, αν έχουν μάθει πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία του μέλλοντος. Η δημιουργικότητα είναι πιο σημαντική, η κατεύθυνση, το πώς οραματίζεσαι αυτό που θέλεις".

Ακόμα, o Yoshida έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από μικρότερες ομάδες για να τις βοηθήσει να φέρουν εις πέρας projects που διαφορετικά θα ήταν εκτός των δυνατοτήτων τους.

"Εξέτασα 15 προτάσεις σε έναν διαγωνισμό για indies στην Ιαπωνία μόλις σήμερα το πρωί, και ένα από αυτά είχε εκπληκτικά όμορφα γραφικά φτιαγμένα από μια μικρή ομάδα μαθητών", είπε.

"Είπαν ότι χρησιμοποίησαν το Midjourney, ένα AI art generator, για να δημιουργήσουν τα γραφικά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι ένας μικρός αριθμός νέων μπορεί να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αναπτύξει ενδιαφέροντα animations, τρόπους αλληλεπίδρασης, ακόμη και να κάνει εντοπισμό σφαλμάτων στον κώδικά σας".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*