Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony, Microsoft και Meta ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία των standards του metaverse

*
Μια ομάδα εταιρειών, που περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καθορίσουν τα standards ενός ανοικτού metaverse. Ο οργανισμός ονόμάζεται Metaverse Standards Forum και ιδρυτικά μέλη του είναι οι: Meta, Microsoft, Huawei, NVIDIA, Qualcomm, Sony Interactive Entertainment, Epic Games, Unity και Adobe.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές εταιρείες που δεν περιλαμβάνονται στον οργανισμό. Πρώτα απ' όλα η Apple, που λέγεται ότι ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της virtual ή augmented reality headset και αναμένεται να είναι ένας από τους βασικούς παίκτες του metaverse. Μια άλλη είναι η Google, που πληροφορίες την θέλουν να έχει στα σκαριά ένα AR headset με την κωδική ονομασία Project Iris. Επιπλέον, τη λίστα των απουσιών συμπληρώνουν η Niantic, developer του Pokémon Go και η Roblox.


Όπως έγινε γνωστό, οποιαδήποτε εταιρεία, οποτεδήποτε το θελήσει, μπορεί να ενταχθεί στο Metaverse Standards Forum. Το group σημειώνει ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να εργάζεται σε projects, όπως η ανάπτυξη των απαραίτητων εργαλείων για την υιοθέτηση των standards του metaverse. Οι συναντήσεις των μελών αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*