Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σπείρα υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε επίθεση ransomware στην Epic Games

*
Μια σπείρα που εξαπολύει επιθέσεις τύπου ransomware υποστηρίζει ότι κατόρθωσε να χακάρει την Epic Games, αποσπώντας σχεδόν 200GB δεδομένων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cyber Daily, η σπείρα είναι γνωστή με το όνομα Mogilevich και ανάρτησε ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα της στο darknet, με πληροφορίες για την επίθεσή της.


“Επιτεθήκαμε δίχως να γίνουμε αντιληπτοί στους serers της Epic Games", γράφει το μήνυμα.

Η Mogilevich σχυρίζεται επίσης ότι έχει παραβιάσει "email, κωδικούς πρόσβασης, πλήρη όνοματα, πληροφορίες πληρωμής, πηγαίο κώδικα και πολλά άλλα δεδομένα", που ανέρχονται σε συνολικό μέγεθος 189 GB.

"Τα δεδομένα είναι επίσης προς πώληση", λέει, προσθέτοντας έναν σύνδεσμο για "έναν υπάλληλο της εταιρείας ή κάποιον που θα ήθελε να αγοράσει τα δεδομένα".

Η συμμορία έχει δώσει προθεσμία στις 4 Μαρτίου για να αγοράσει κάποιος τα δεδομένα, αλλά δεν ζητάει συγκεκριμένο ποσό, ούτε έχει δώσει ενδείξεις για το τι προτίθεται να κάνει όταν παρέλθει η προθεσμία.

Σύμφωνα πάντοτε με το Cyber Daily, η Mogilevich είναι μια σχετικά νέα ομάδα ransomware και η Epic Games είναι ο τέταρτος στόχος της. Η πρώτη ήταν η θυγατρική της Nissan, Infiniti USA, την οποία χάκαρε την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει κάποια απόδειξη εκ μέρους της σπείρας πως όντως πραγματοποίησε την επίθεση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*