Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Stop από την αμερικανική FTC σε τεχνολογία εκτίμησης ηλικίας μέσω αναγνώρισης προσώπου

*
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, η γνωστή FTC, μπλόκαρε τα πλάνα για το λανσάρισμα τεχνολογίας προστασίας απορρήτου, που βασίζεται σε εκτίμηση της ηλικίας μέσω αναγνώρισης προσώπου. Η αίτηση για χρήση της τεχνολογίας είχε κατατεθεί τον Ιούλιο του περασμένου έτους από το Entertainment Software Rating Board (ESRB), τη βρετανική εταιρεία Yoti και τη SuperAwesome που δραστηριοποιείται στον χώρο του marketing για νεαρές ηλικίες, η οποία στο παρελθόν αποτελούσε κομμάτι της Epic Games. Η τεχνολογία αυτή έχει σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο που να προωθεί την εφαρμογή του νόμου περί της προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο, με βάση τον οποίο απαιτείται η γονική συναίνεση για τη χρήση οποιασδήποτε online υπηρεσίας από παιδιά κάτω των 13 ετών.

Η απόφαση της FTC ήταν ομόφωνη, όμως αυτή η εξέλιξη δεν απαγορεύει την εκ νέου κατάθεση της ίδιας πρότασης στο μέλλον.


Εκπρόσωπος του ESRB δήλωσε στο Eurogamer ότι η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από γονείς που πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους και όχι από ανήλικους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*