Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στρατό από AI bots ως δοκιμαστές video games ονειρεύεται ο Matt Booty των Xbox Game Studios

*
Ο Matt Booty, επικεφαλής των Xbox Game Studios, λέει πως το όνειρό του είναι μια μέρα να έχει στη διάθεσή του έναν ολόκληρο στρατό από AI QA testers. Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της PAX West 2022, ο Booty ανέφερε ότι καθώς τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης bugs. Επίσης, υποστήριξε ότι οι υπάρχοντες μέθοδοι δοκιμών έχουν φτάσει στα όριά τους και σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκούν. Έτσι λοιπόν ο Booty έχει ζητήσει από το τμήμα της Microsoft που ασχολείται με τις έρευνες πάνω στο AI να του προσφέρουν μια δημιουργία με τεχνητή νοημοσύνη, που θα αντικαταστήσει μτους ανθρωπους στις δοκικμές video games.

"Μερικές από τις διαδικασίες που έχουμε δεν συμβαδίζουν με την ταχύτητα που δημιουργούμε περιεχόμενο. Μια από αυτές είναι οι δοκιμέ", σημείωσε ο Booty.


"Σκέφτεσαι ένα παιχνίδι, μια από τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα σε ένα παιχνίδι και κάτι όπως μια ταινία, είναι ότι αν ετοιμάζουμε μια ταινία και μπαίνεις και λες «α, αυτό το τέλος, ας το τροποποιήσουμε, ας το επεξεργαστούμε, ας κόψουμε αυτή τη σκηνή», συνήθως δεν χαλάει κάτι στην αρχή της ταινίας.

"Αλλά σε ένα παιχνίδι μπορείς να είσαι έτοιμος να το στείλεις στα κατστήματα, και ένας σχεδιαστής να πει: «Έχω αυτό το μικρό χαρακτηριστικό, απλά πρόκειται να αλλάξω το χρώμα σε αυτό το ένα πράγμα», και μετά με κάποιο τρόπο χαλάει κάτι και πλέον τα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού δεν είναι προσβάσιμα".

"Έτσι, υπάρχει αυτή η πτυχή των δοκιμών, κάθε φορά που προστίθεται οτιδήποτε νέο σε ένα μεγάλο παιχνίδι, ολόκληρο το παιχνίδι πρέπει να δοκιμάζεται, από την αρχή ως το τέλος και με διάφορους τρόπους".

"Το όνειρό μου – υπάρχουν πολλές εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning αυτή τη στιγμή, και οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγουν όλες αυτές τις καταστάσεις".

"Αυτό που λέω πάντα όταν συναντάω ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη είναι: "Βοηθήστε με να καταλάβω πώς να χρησιμοποιήσω ένα AI bot για να δοκιμάσω ένα παιχνίδι".

"Επειδή θα ήθελα πολύ να μπορώ να ξεκινήσω 10.000 αντίγραφα ενός παιχνιδιού στο cloud, άρα να τρέχουν ταυτόχρονα 10.000 αντίγραφα του παιχνιδιού, αναπτύξτε ένα AI bot, που θα δοκιμάζει όλη νύχτα το παιχνίδι και το πρωί θα μας δώσει την αναφορά του. Κάτι τέτοιο θα άλλαζε ριζικά τον τρόπο πραγματοποίησης δοκιμών".

"Πάντα γελάω όταν οι άνθρωποι λένε, το παιχνίδι εστάλη την Τρίτη, αλλά μαθαίνω ότι διόρθωναν σφάλματα το Σάββατο το βράδυ" – υπάρχουν μήνες δοκιμών και πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*