Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα Angry Birds καθοδηγούν τα έσοδα της Rovio για μια ακόμα τριμηνία

*
Η Rovio δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά και ο ημερήσιος αριθμός χρηστών της εταιρείας, χάρη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Angry Birds franchise.

Τα έσοδα της Rovio ήταν €85 εκ. ανεβασμένα κατά 26% από έτος σε έτος. Επιπλέον τα κέρδη προ φόρων ήταν €13,6 (+11% από έτος σε έτος) και τα λειτουργικά έσοδα €10 εκ. (-1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021).


Όσον αφορά τις επιδόσεις των video games το ίδιο διάστημα, τα έσοδα αυξήθηκαν σε ποσοστό 26,8% φτάνοντας τα €82,3 εκ. Επίσης, τα έσοδα από συμβόλαια κατέγραψαν αύξηση 25,8% και ανήλθαν σε €80,8 εκ. καθοδηγούμενα από το Angry Birds 2, που συνεισέφερε στα ταμεια €30,3 εκ. Αξίζει να αναφερθεί πως στις 20 Ιανουαρίου λανσαρίστηκε το Angry Birds Journey που απέφερε έσοδα €10,1. Άλλα παιχνίδια με σημαντικά έσοδα ήταν το Angry Birds Dream Blast και το Angry Birds Friends. Το τελευταίο έβαλε στο ταμείο της Rovio €9,3 τα περισσότερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Οι καθημερινοί χρήστες της Rovio αυξήθηκαν σε 7,3 εκ. από 6,5 εκ. το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Επίσης, ο μέσος όρος των καθημερινών παικτών για τους πέντε κορυφαίους τίτλους της ήταν 3,6 εκ. δηλαδή κατά 400.000 περισσότεροι συγκριτικά με την τριμηνία που προηγήθηκε.

Τέλος, η Ruby Games, θυγατρική της Rovio είχε έσοδα €6,1 εκ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*