Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα Pokémon Scarlet & Violet έκαναν το δεύτερο μεγαλύτερο λανσάρισμα τίτλου της σειράς στη Μ. Βρετανία

*
Τα Pokemon Scarlet και Pokemon Violet έχουν πλέον το καλύτερο λανσάρισμα για το 2022 στη Μ. Βρετανία. Κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας τους σημείωσαν φυσικές πωλήσεις 4% περισσότερες από το FIFA 23 που είχε την καλύτερη επίδοση ως τότε.

Σε σχέση με άλλα παιχνίδια του franchise, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λανσάρισμα τίτλου Pokemon μετά από το Pokemon Sun και Pokemon Moon στο Nintendo 3DS. Αυτά είχαν κυκλοφορήσει σε μια περίοδο που υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον για το franchise αφού μόλις είχε λανσαριστεί το Pokemon Go.


Σύμφωνα πάντα με την GfK, τα νέα Pokemon έκαναν περισσότερο τζίρο από τα Sun/ Moon κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, λόγω υψηλότερης τιμής πώλησης. Άλλωστε, οι τίτλοι του 3DS κόστιζαν €50 στο λανσάρισμά τους, ενώ τα Scarlet/ Violet κοστίζουν €60.

Το 52% των πωλήσεων ήταν της Pokemon Violet, ενώ η Scarlet είχε 42%. Το υπόλοιπο 6% ήταν του double pack που περιέχει και τα δύο.

Τα Scarlet/ Violet πούλησε 36% περισσότερο από τα Sword/ Shield, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2019. Επιπλέον, ξεπέρασε κατά 70% τα Diamond/ Pearl και κατά 56% το Pokemon Legends : Arceus.

Το λανσάρισμα του Pokemon βοήθησε όπως ήταν αναμενόμενο και τις πωλήσεις του Nintendo Switch, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 62% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν η καλύτερη στιγμή του έτους σε πωλήσεις για την πλατφόρμα της Nintendo.



Το top 10 των βρετανικών video game charts την εβδομάδα που μας πέρασε έχει ως εξής:

1. Pokémon Violet
2. Pokémon Scarlet
3. FIFA 23
4. God of War Ragnarok
5. Call of Duty: Modern Warfare 2
6. Pokémon Scarlet and Violet: Dual Pack
7. Horizon: Forbidden West
8. Mario Kart 8: Deluxe
9. Nintendo Switch Sports
10. Sonic Frontiers 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Game Freak

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*