Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο βασίζεται σε ανώνυμες πηγές κοντά στην υπόθεση, η εμπορική απόδοση των δύο τελευταίων τίτλων του Hideo Kojima για το PlayStation, αυτά της σειράς Death Stranding, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες εσόδων της εταιρείας. Παράλληλα, και άλλοι παράγοντες συνέβαλαν στην απόφαση για τον τερματισμό του project.
Το επόμενο ζήτημα ήταν ότι το παιχνίδι είχε ήδη χάσει προθεσμίες και βρισκόταν σε πορεία να ξεπεράσει σημαντικά τον αρχικό προϋπολογισμό του, παρά το γεγονός ότι η κυκλοφορία του απείχε αρκετά χρόνια.
Επιπλέον, το PlayStation δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό στην προοπτική να επενδύσει «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» σε έναν τίτλο που θα παρέμενε αποκλειστικός στην πλατφόρμα του μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, το Physint δεν «χάθηκε». Ο Hideo Kojima επιβεβαίωσε ότι, έπειτα από τρεις μήνες αναζήτησης νέου συνεργάτη, του XBOX ανέλαβε την έκδοση του «genre-defining action-espionage game».



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity