“Το 2008, η Ensemble Studios άρχισε να σχεδιάζει ένα γιγαντιαίο MMO με θέμα το σύμπαν του Halo. Του δώσαμε την κωδική ονομασία Titan. Θα διαδραματιζόταν πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, πριν τα Halos ενεργοποιηθούν και καταστρέψουν κάθε μορφή ζωής στον Γαλαξία.
Όλα αυτά πήγαν χαμένα όταν ο Don Mattrick συνειδητοποίησε ότι το μπόνους των μετοχών του βασιζόταν στα έσοδα που είχε η MS από τα παιχνίδια σε 3 χρόνια.
Βλέπετε, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόμασταν 3,5 χρόνια για να ολοκληρώσουμε το Titan, αν το κάναμε σωστά. Και αυτό ξεπερνούσε το διαθέσιμο χρονικό περιθώριο του Mattrick.
Έτσι, απολύοντας ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους της Ensemble, δεν χρειάστηκε να πληρώσει για το studio μας για 3 χρόνια και δεν τον ένοιαζε το Titan”, σημειώνει ο Petersen.
“Το μόνο που έχασε ήταν ένα studio παιχνιδιών που δεν πούλησε ποτέ λιγότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα από όλα όσα δημιουργήσαμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό ήταν δίκαιο για τους μετόχους της Microsoft, αλλά, έλα τώρα, ο Don ξεκίνησε ως “εκτελεστής” της EA, οπότε τι θα περίμενες;”.
In 2008, Ensemble Studios started planning a gigantic MMO set in the Halo universe. We code-named it Titan. It was to take place tens of thousands of years ago, before the Halos were set off & destroyed all sentient life in the Galaxy.
— Sandy Petersen (@SandyofCthulhu) October 28, 2025
I was in charge of the universe-building -… pic.twitter.com/8eaSbEt81X



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity