Το Μάρτιο πουλήθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές που παρακολουθεί η GSD 15,9 εκ. αντίτυπα παιχνιδιών για κονσόλες και PC, τόσο σε φυσική, όσο και σε ψηφιακή μορφή. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 35% από έτος σε έτος, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η συνολική άνοδος είναι 9%. Στην κουρφή των προτιμήσεων βρέθηκε ξανά το EA Sports 24, που πήρε πίσω την πρωτιά από το Helldivers 2.
Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν 317.090 κονσόλες, μειωμένες σε ποσοστό 27% από έτος σε έτος (δεν συνυπολογίζονται δεδομένα από τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία). Μεγαλύτερη όλων ήταν η πτώση για το PS5 (31% από έτις σε ετος).
Στον τομέα των περιφερειακών, πουλήθηκαν 1,2 εκ. προϊόντα, με πτώση και εδώ, όμως πολύ μικρή, της τάξης του 0,3%. Οι καταναλωτές έφεραν στην πρώτη θέση το DualSense controller του PS5 και ακολούθησε το Xbox Series Wireless controller.
Το top-10 των video games έχει ως εξής:
1. EA Sports FC 24 (EA)
2. Helldivers 2 (Sony)
3. Dragon’s Dogma 2 (Capcom)
4. Command & Conquer: Generals (EA)
5. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
6. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
7. Command & Conquer: Red Alert 2 (EA)
8. Command & Conquer: Tiberian Sun (EA)
9. Command & Conquer: Renegade (EA)
10. Command & Conquer: Red Alert (EA)
Αναστάτωση στα ελληνικά «πειρατικά» sites τις τελευταίες ημέρες



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity