Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Digital Foundry απαντάει στο αν θα είναι εφικτά τα 4Κ με DLSS στο Nintendo Switch 2 (video)

Το Nintendo Switch 2 ίσως μπορέσει να προσφέρει μόνο ανάλυση 4Κ στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με το NVIDIA DLSS, όμως αυτό σε σενάριο θα συνεπάγεται λανθασμένη χρήση του upscaler. Σε ένα νέο τους video, οι ειδικοί του Digital Foundry μίλησαν για την επόμενη κονσόλα της Nintendo και το κατά πόσο θα έχει επιδόσεις 4K@60 FPS με το NVIDIA DLSS. Η ετυηγορία τους είναι πως δεν θα καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο για μια σειρά από λόγους.

Το upscaling σε 4K είναι πιο ακριβό σε σχέση με την ίδια διαδικασία σε 1080p ή 1440p και καταναλώνει πολλούς πόρους, κάτι που σημαίνει πως τα 60 FPS είναι εκτός συζήτησης. Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η Nintendo προσπαθεί να επιτύχει τα 60 FPS στα περισσότερα παιχνίδια της, είναι μάλλον απίθανο να κυνηγήσει τα 30 FPS με το NVIDIA DLSS να αναλαμβάνει το upscale σε 4K.


Το γιατί τα 4K στα 60 FPS μάλλον δεν θα είναι εφικτά στο Nintendo Switch 2 αναλύθηκε σε προηγούμενο video του Digital Foundry, όπου επιχειρήθηκε η προσομοίωση του T239 chip, που φημολογείται ότι έχει επιλεγεί για το σύστημα. Σε αυτό την δοκιμή, το upscaling από 720p σε 4K με το DLSS Ultra Performance στο Death Stranding πρόσθεσε 18,3 milliseconds στο ρυθμό ανανέωσης, συγκριτικά με τη native ανάλυση κάτι που δεν θα έφτανε τα 60 FPS. Από την άλλη, το upscaling στα 1440p δείχνει πιο εφικτό σενάριο, μιας και πρόσθεσε 7,7 milliseconds σε σχέση με την ανάλυση των 720p. Έτσι, τα 4K με 30 FPS ίσως είναι εφικτά, όμως θα είναι ένα σενάριο λανθασμένης χρήσης του upscaler, καθώς η GPU θα αφιερώνει τον μισό χρόνο λειτουργίας της στο upscaling. Το "κόστος" για τη GPU είναι πολύ υψηλό και ακόμα πιο δύσκολο για τους developers να βρουν τρόπους να το περιορίσουν.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*