Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To FBI εντόπισε κορίτσι που είχε απαχθεί μέσω του Nintendo Switch της

*
Το FBI εντόπισε τα ίχνη 15χρονης που είχε απαχθεί, χρησιμοποιώντας το Nintendo Switch της. Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2022, με δράστη τον 28χρονο Ethan Roberts, που την έξανάγκασε να ποζάρει για φωτογραφίες που σχετιίζονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ο Roberts ταξίδεψε από την Arizona ως τη Virginia για να την απαγάγει και επέτρεψε στο κορίτσι να πάρει μαζί του το Nintendo Switch της, όπως αναφέρουν δικαστικά έγγραφα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την κονσόλα για να κατεβάσει ένα παιχνίδι και να παρακολουθήσει κάτι στο YouTube. Ένας φίλος είδε user name της στο διαδίκτυο και επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές.


Με τη βοήθεια της Nintendo για την ανάκτηση της διεύθυνσης IP της κονσόλας, το FBI μπόρεσε να εντοπίσει το κορίτσι 11 ημέρες αφότου εξαφανίστηκε για πρώτη φορά και στη συνέχεια επέστρεψε με ασφάλεια στην οικογένειά της.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Roberts καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα για κατηγορίες που περιλαμβάνουν τη δημιουργία εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη μεταφορά ενός ανηλίκου με πρόθεση να συμμετάσχει σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα.

Αυτή τη φορά, η τεχνολογία βοήθησε στο να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*