Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Iron Lung γίνεται δημοφιλές μετά τα γεγονότα αναφορικά με την εξαφάνιση του υποβρύχιου σκάφους στο ναυάγιο του Τιτανικού

*
Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, πέντε άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα έχασαν τη ζωή τους σε ένα τουριστικό υποβρύχιο που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι πήγε στραβά όμως οι ανακοινώσεις της αμερικανικής ακτοφυλακής είναι δυσάρεστες. Σα να μην έφτανε αυτό, ένα παιχνίδι τρόμου στο Steam κάνει θραύση αυτή την στιγμή χάρη στην ανατριχιαστική ομοιότητά του με την πραγματική υπόθεση.

Η ιδέα του να παγιδευτείς σε ένα μικρό υποβρύχιο και να βρεθείς στα βάθη του ωκεανού (καταδικασμένος να μην επιστρέψεις ποτέ) είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που κανείς δεν θέλει να βιώσει. Έτσι, ήταν λογικό να χρησιμοποιηθεί αυτό το σκηνικό για ένα βιντεοπαιχνίδι τρόμου του 2022, το Iron Lung. Στη συνέχεια, μια ερευνητική ομάδα μπήκε σε ένα μη ασφαλές υποβρύχιο, κλείδωσε την πόρτα και αναπαρήγε άθελα της αυτόν τον εφιάλτη στην πραγματική ζωή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, καθώς η αναζήτηση του υποβρυχίου συνεχίζεται, οι θεατές με νοσηρή περιέργεια για την όλη φρικτή κατάσταση άρχισαν να προμηθεύονται το Iron Lung, οδηγώντας σε αύξηση των πωλήσεών του στο Steam. Ο δημιουργός πίσω από το παιχνίδι δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, αν πρέπει να χαρεί ή όχι.


Στις 21 Ιουνίου, καθώς ο κόσμος συνειδητοποιούσε όλο και περισσότερο την εξαφάνιση του υποβρύχιου σκάφους, ο δημιουργός του Iron Lung, David Szymanski, ανέβασε στο Twitter μια εικόνα που έδειχνε μια μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις του συγκεκριμένου τίτλου.



O Szymanski απάντησε σε ανθρώπους που του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι και το πόσο περίεργα μοιάζει με το ναυάγιο του Τιτανικού. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι, ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός κατάδικου που κλειδώνεται σε ένα υποβρύχιο και στέλνεται σε μια αποστολή με απώτερο σκοπό να βρει κάτι μέσα σε έναν ανατριχιαστικό, αιματοβαμμένο ωκεανό. Το παραπάνω σενάριο καταλήγει ως τραγική ειρωνεία μιας και το πρόσφατο συμβάν της επικαιρότητας δεν παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση.

Ο director του Iron Lung είπε πως σε καμία περίπτωση δεν καπηλεύεται την υπόθεση που απασχολεί την επικαιρότητα και το σενάριο του παιχνιδιού, αν και έχει αρκετές ομοιότητες με τα συμβάν, αποτελεί απλά ένα αποκύημα της φαντασίας του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*