Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, που καταστράφηκε στην Ουκρανία, έρχεται στο Microsoft Flight Simulator

*
Για πάνω απο 30 χρόνια, το Antonov An-225 Mriya ήταν το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο. Μετρούσε 84 μέτρα μήκος και ζύγιζε 190 τόνους, αλλά μπορούσε όχι μόνο να πετάξει στον αέρα αλλά να κουβαλήσει και τεράστια ποσότητα αντικειμένων ταυτόχρονα.

Το Mriya χτίστηκε από την σοβιετική τότε Antonov, η οποία είχε βάση στο Κίεβο. Ο σκοπός του ήταν να μεταφέρει το Buran, το διαστημικό λεωφορείο της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Το αεροσκάφος ήταν σχεδιασμένο με παρόμοιο τρόπο, όπως η προσαρμογή που έκανε η NASA στο Boeing 747 για να μεταφέρει το δικό της διαστημικό λεωφορείο. Το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης λίγα χρόνια αργότερα, διέκοψε την λειτουργία του Mriya πρόωρα. Πολλά χρόνια μετά, η Antonov αποφάσισε να το επαναφέρει ως αεροσκάφος μεταφοράς τεράστιων αντικειμένων, είτε σε βάρος είτε σε όγκο. Το 2002 το Mriya επανήλθε σαν αεροσκάφος μεταφοράς και η πρώτη του αποστολή ήταν να στείλει 200.000 γεύματα, συνολικού βάρους 187 τόνων (!!!) σε στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρισκόντουσαν στην Τουρκία.


Το Mriya συνέχισε την λειτουργία του, κουβαλώντας πράγματα για τον υπόλοιπο κόσμο που κανείς δεν πίστευε οτι μπορούν να μεταφερθούν μέσω αέρα, μέχρι την ολική καταστροφή του το 2022 από ρωσικές δυνάμεις κατά την μάχη της αεροπορικής βάσης Hostomel.

Η Antonov ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Microsoft και τους επαγγελματίες modders IniBuilds για να φέρουν το αεροσκάφος στο Microsoft Flight Simulator. Αναμένουμε το Mriya να είναι διαθέσιμο για λήψη απο τους παίκτες στις 27 Φεβρουαρίου 2023, έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή του. Η IniBuilds ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος θα κοστίζει €20, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στην Antonov και στην χώρα της Ουκρανίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Asobo Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*