Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots έτρεχε εξαιρετικά στο Xbox 360

*
Το Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots έτρεχε εξαιρετικά στο Xbox 360, όπως αποκαλύπτει ο βοηθός παραγωγής Ryan Payton στο βιβλίο του Steven L Kent, The Ultimate History of Video Games Vol 2. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Payton υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε συμφωνία αποκλειστικότητας για το λανσάρισμα του παιχνιδιού στο PS3 και η συμφωνία πάρθηκε λόγω του disc format που χρησιμοποιούσε η κονσόλα της Microsoft.

Ο Payton λέει ότι κάποια στιγμή η Konami δημιούργησε μια ομάδα με σκοπό να εξεταστεί το εάν το παιχνίδι θα μπορούσε να μεταφερθεί στο Xbox 360.


"Παρά το πόσο καταπιεσμένοι ήταν οι συνάδελφοί μου με την ανάπτυξη στο PS3, οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούσαν να είναι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές της Sony και δεν ήταν υπέρ της δαπάνης πόρων σε μια τέτοια δοκιμή", εξηγεί ο Payton στο βιβλίο.

"Πίστευαν ότι το Metal Gear Solid 4 θα φαινόταν και θα λειτουργούσε τρομερά στο παλαιότερο και κατώτερο υλικό της Microsoft".

"Μια μοιραία μέρα, η ομάδα R&D της Konami φιλοξένησε μια συνάντηση όπου είδαμε τους καρπούς της δουλειάς τους – το Metal Gear Solid 4 να λειτουργεί όμορφα και ομαλά σε ένα Xbox 360".

Σύμφωνα με τον Payton, παρά το γεγονός ότι το port ήταν εφικτό σε τεχνικό επίπεδο, το πρόβλημα ήταν πρακτικό.

Τα παιχνίδια του PS3 έρχονται σε BD-ROM discs με χωρητικότητα έως 54GB, ενώ αυτά του Xbox 360 σε DVD-ROM discs που χωράνε μόλις 8.3GB. Οπότε η κυκλοορία του Metal Gear Solid 4 στο Xbox 360 θα απαιτούσε πολλά δισκάκια, κάτι που δεν ήταν διατεθιμένη να κάνει η Konami.

Την εποχή εκείνη, ο Jack Tretton της Sony είχε δηλώσει ότι το Metal Gear Solid δεν είναι απλά αποκλειστικότητα του PS3, αλλά κυκλοφόρησε στην κονσόλα λόγω του Blu-ray.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*