Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το PlayStation Plus έχει 3,2 εκ. συνδρομητές της Μ. Βρετανία

*
H Ofcom δημοσίευσε την ετήσια αναφορά της σχετικά με τις διαδικτυακές συνήθειες των Βρετανών.

Το 39% την ηλικιακής ομάδας άνω των 16 παίζουν παχνίδια online. Το αντίστοιχο ποσοστό για την ηλικιακή ομάδα 3- 15 είναι 56%. Ο μέσος χρόνος που δαπανούν κάθε εβδομάδα είναι 7 ώρες και 33 λεπτά, σε PC, κονσόλες, VR και smartphone gaming. Σημειώνεται βεβαίως ότι τα στοιχεία προέρχονται από το 2021, την εποχή των συνεχόμενων lockdowns.


Πάνω από το 58% όσων ασχολούνται με online games έχουν συνδρομή σε μια υπηρεσία όπως το Xbox Game Pass ή το PlayStation Plus. Υπολογίζεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, οι συνδρομητές του PlayStation Plus στη Μ. Βρετανία ήταν 3,2 εκ. Στα 2,6 εκ. υπολογίζονται οι συνδρομητές του Xbox Game Pass, εκείνοι του Xbox Live Gold 1,5 εκ. και τέλος περίπου 1,49 εκ. άνθρωποι είναι ενεργοί χρηστες του Nintendo Switch Online.

Τα smartphones είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για παιχνίδια. 37% ενώ το 30% προτιμάει τις κονσόλες, που που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις νεαρές ηλικίες, με ποσοστό περίπου 60% στην ομάδα 3- 24 ετών. Το 14% των παιδιών 5-16 έχουν πρόσβαση σε Xbox Series X/S και το 10% σε PlayStation 5.

Κάτι ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% των γονέων θεωρεί ότι το online gaming έχει βοηθήσει τα παιδιά τους να διατηρούν την επαφή με φίλους και το 60% των παιδιών ηλικίας 8- 17 δηλώνουν ότι τα online games τα έκαναν να αισθάνονται λιγότερη μοναξιά. Από την άλλη, το 68% των γονέων αναφέρει ότι τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει επιθετική συμπεριφορά και απρεπή σχόλια από άλλους παίκτες online.

Tα πλέον δημοφιλή παιχνίδια είναι το Minecraft και το Roblox. Οι ενήλικες προτιμού το Candy Crush Saga, που έχει 2,5 εκ. παίκτες και από κοντά, στη δεύτερη θέση, με 1,6 εκ. βρίσκεται το Pokémon Go. Όμως και τα δύο μαζί δεν φτάνουν τα 8,4 εκ. εκείνων που ασχολούνται με το Wordle.

Το 58% των ενήλικων παρακολουθούν περιεχόμενο που σχετίζεται με video games. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 90% στις ηλικίες 16 ως 24. Κατά σειρά, οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες είναι το YouTube, το Instagram, το TikTok και το Twitch.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*