Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το The Final Shape expansion του Destiny 2 ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της Bungie να παραμείνει ανεξάρτητη

*
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του IGN, η ψυχολογία του προσωπικού της Bungie έχει φτάσει πολύ χαμηλά μετά από τις μαζικές απολύσεις και μέτρων που θα μείωναν τα έξοδα. Πηγές μέσα από την ομάδα ανάπτυξης αναφέρουν πως η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και φαίνεται πως το studio είναι κοντά στο να απορροφηθεί εξ'ολοκλήρου από την Sony.

Αν και η Bungie είχε αγοραστεί από την Sony για $3,6 εκατομμύρια το 2022 στα χαρτιά ακόμη μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Μετά την εξαγορά, το συμβούλιο της Bungie αποτελείται από τον επικεφαλής των PlayStation Studios Herman Hulst, τον senior VP Eric Lempel, τον CTO της Bungie Luis Villegas, τον συνιδρυτή της Bungie Jason Jones και τον CEO της Bungie Pete Parsons. Ο Parsons είναι αυτός που έχει την αποφασιστική ψήφο, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει η Bungie να καλύψει κάποιους οικονομικούς στόχους που ορίζει η Sony.


Αν η Bungie δεν καλύψει τους στόχους αυτούς, η Sony μπορεί νόμιμα να διαλύσει το συμβούλιο και να πάρει πλήρως τα εκλογικά δικαιώματα του studio. Είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο πλέον με την απογοητευτική κυκλοφορία του Lightfall expansion νωρίτερα μέσα στο χρόνο καθώς το studio βρέθηκε 45% εκτός των οικονομικών προβλέψεων για το 2023 και ο αριθμός παικτών βρέθηκε στο πάτο. Σύμφωνα με το IGN, o Parsons αποφάσισε να απολύσει 100 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα για να λιγοστέψει τα έξοδα.

Η Bungie έχει παγώσει και τις προσλήψεις τις, αφαίρεσε τα bonus διακοπών, μείωσε το budget για τα ταξίδια ενώ τώρα διακόπτει και εργατικά προνόμια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν το προσωπικό ρώτησε την ηγεσία της Bungie να κόψει μισθούς αντί να απολύσει άτομα, ένας υπεύθυνος τμήματος είπε πως η "Bungie δεν είναι τέτοιου είδους εταιρία".

Το ηθικό έχει δεχτεί ένα μεγάλο χτύπημα και η ηγεσία της Bungie δείχνει μεγάλη αδιαφορία για την τρέχουσα κατάσταση. Πολύ πιθανό είναι να πραγματοποιηθούν και άλλες απωλήσεις αν το The Final Shape δεν αποδόσει καλύτερα από το Lightfall, κάτι που η Bungie προσπαθεί να αποφύγει με την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του πρώτου μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Για τώρα, η Bungie είναι σε ένα σημείο όπου οι εργάτες της δουλεύουν υπό την πολύ κακή ηγεσία και τις μεγάλες προσδοκίες της Sony. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*