Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το The Last of Us και το Wii Sports εντάσσονται στο World Video Game Hall of Fame

*
Το The Last of Us θα γίνει μέλος του World Video Game Hall of Fame τον επόμενο μήνα, μαζί με άλλα κλασικά παιχνίδια όπως το Wii Sports και το Barbie Fashion Designer. Το Strong National Museum of Play της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τις νεότερες προσθήκες μέσω ενός δελτίου τύπου και η ένταξή τους θα οολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2023.

Το World Video Game Hall of Fame ιδρύθηκε το 2015 για να «επιβραβευτούν μεμονωμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια όλων των τύπων [...] που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή για παρατεταμένη περίοδο και έχουν ασκήσει επιρροή στη βιομηχανία των video games ή στη λαϊκή κουλτούρα και την κοινωνία γενικότερα".


To The Last of Us κυκλοφόρησε στο PS3 το 2013 και στη συνέχεια με τη μορφή remastere στο PS4. Το 2020 ήρθε η σειρά του The Last of Us: Part II, τον Σεπτέμβριο του 2022 ακολούθησε το The Last of Us: Part 1 για το PS5 και στις αρχές του τρέχοντος έτους προβλήθηκε η τηλεοπτική σειρά του HBO.

Το Barbie Fashion Designer πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα μέσα σε δύο μήνες από το λανσάρισμά του, το 1996. Το Wii Sports βοήθησε σημαντικά τη Nintendo να πουλήσει πάνω από 100 εκ. κονσόλες Wii. Υπάρχει και το Computer Space, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του να ιδρύσουν την Atari Inc. οπότε γίνεται άμεσα κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξη της βιομηχανίας του gaming.

Τα The Last of Us, Wii Sports, Computer Space και Barbie Fashion Designer είχαν να ανταγωνιστούν για μια θέση στο World Video Game Hall of Fame τα Age of Empires, Angry Birds, Call of Duty 4: Modern Warfare, FIFA International Soccer, Goldeneye 007, NBA 2K, Quake και Wizardry.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Naughty Dog

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*