Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τυφλός παίκτης απολαμβάνει το God of War Ragnarok

*
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, ένας εξ ολοκλήρου τυφλός gamer με όνομα “SightlessKombat”, παίζει αυτό τον καιρό το God of War Ragnarok. Χάρη στην πληθώρα επιλογών προσβασιμότητας του τίτλου, ο παίκτης μπορεί να παίξει το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας δίχως ιδιαίτερη βοήθεια. Ο SightlessKombat, αλλιώς γνωστός και ως Ben, δηλώνει πως δεν είχε ποτέ όραση και για πολύ καιρό δεν γνώριζε κάν πως λειτουργούν τα video games.

Ξεκίνησε παίζοντας κάποια παιχνίδια που βασίζονται στον ήχο και δεν χρειάζονται πολλά κουμπιά, ενώ στην συνέχεια προχώρησε σε πιο παραδοσιακές κονσόλες, όπου χρειαζόταν την βοήθεια άλλων ατόμων με όραση για να μπορέσει να κάνει πρόοδο. Ο Ben εξηγεί πως το κατάφερε αυτό με την βοήθεια του ήχου και της πρόβλεψής του, μια τακτική που ακολουθείται γενικότερα σε τίτλους που δεν έχουν ιδιαίτερες επιλογές προσβασιμότητας.


Το God of War: Ragnarok, έχει πολλές επιλογές για άτομα που έχουν μερική απώλεια όρασης. Παρόλα αυτά, ο Ben δεν μπορεί να επωφεληθεί απο αυτές τις επιλογές, καθώς είναι εντελώς τυφλός. Παρόλα αυτά, βασίζεται στις επιλογές προσβασιμότητας του τίτλου για τα inputs απο το χειριστήριο.

Στον τίτλο επιτρέπεται να γίνει πλήρως remap ο χειρισμός, κάτι που τον βοηθά ιδιαίτερα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτοματοποίηση ενεργειών που κάνει ο Kratos στον τίτλο. Ο Ben χρησιμοποιεί πολύ και την λειτουργία “navigation assist”, μέσω της οποίας ενημερώνεται για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει.

Συνδυάζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες, μπορεί να παίξει με την ησυχία του χωρίς να χρειάζεται δεύτερο άτομο, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ben αποκαλεί την εμπειρία “πλήρως απελευθερωτική”. Η μόνη περίπτωση στην οποία χρειάζεται μονίμως βοήθεια, είναι στα puzzles, όπου δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστες επιλογές προσβασιμότητας για 100% απώλεια όρασης.

Ο παίκτης εξήγησε στο reddit πως δυσκολεύεται και με τα skill trees και τα μενού, όπου χρειάζεται την βοήθεια ατόμου με όραση. Ελπίζει παρόλα αυτά σε μελλοντικό patch το οποίο θα προσθέσει επιπλέον επιλογές. Το God of War: Ragnarok βραβεύτηκε στα The Game Awards για την καινοτομία στην προσβασιμότητα, ενώ και το The Last of Us Part I ήταν υποψήφιο. Είναι ξεκάθαρο τα τελευταία χρόνια πως η Sony εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει την εμπειρία παικτών με ειδικές ανάγκες. Αν θέλετε να δείτε τον SightlessKombat σε δράση, μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι του στο Twitch κάνοντας κλικ εδώ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*