Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τυφλός παίκτης τερματίζει πρώτος στο Forza Motorsport χρησιμοποιώντας το Blind Drive Assist (video)

Παίκτης με σοβαρά προβλήματα όρασης ανάρτησε ένα video όπου εξηγεί τη λειτουργία Blind Drive Assist του Forza Motorsport και το πως τον βοήθησε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα. Πρόκειται για τον Steve Saylor, που συχνά ανεβάζει videos στα οποία εξετάζει παιχνίδια από τη σκοπιά ενός τυφλού παίκτης και παρέχει συμβουλευτική καθοδήγηση σε game studios σχετικά με επιλογές προσβασιμότητας. Ο Saylor έχει νυσταγμό, μια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα μια επαναλαμβανόμενη και ακούσια κίνηση των ματιών, η οποία επηρεάζει την όρασή του σε βαθμό που είναι πρακτικά τυφλός.

Όπως θα παρακολουθησετε στη συνέχεια, η λειτουργία Blind Drive Assist στο Forza Motorsport – η οποία υποστηρίζεται ότι είναι η πρώτη του είδους της σε οποιοδήποτε racing game – παρέχει ηχητικές ενδείξεις για να τον βοηθήσει να καταλάβει τη θέση του αυτοκινήτου του και τις επερχόμενες στροφές.


Οι παίκτες θα λαμβάνουν μια ηχητική ένδειξη όταν πρέπει να φρενάρουν και όταν πρέπει να επιταχύνουν ξανά, ουσιαστικά λειτουργώντας ως η ηχητική έκδοση των κόκκινων, κίτρινων και πράσινων βελών της αγωνιστικής γραμμής, που μπορούν να εφαρμοστούν στις στροφές.

Υπάρχει επίσης μια φωνή που λέει στον παίκτη για τις στροφές που πλησιάζουν, εξηγώντας αν στρίβει αριστερά ή δεξιά και πόσο κλειστή είναι η στροφή (παρόμοια με έναν συνοδηγό σε ένα παιχνίδι ράλι).

Ο τίτλος προσθέτει επίσης άλλες ηχητικές ενδείξεις που ενεργοποιούνται όταν ο παίκτης πρόκειται να πλησιάσει μια στροφή, όταν μπαίνει σε αυτήν, όταν βρίσκεται στην κορυφή της στροφής και όταν βγαίνει από αυτήν.

Μια ακόμα ηχητική ένδειξη μετακινείται αριστερά και δεξιά του παίκτη για να τον ενημερώσει για το πού βρίσκεται το αυτοκίνητό του στην πίστα.

Εξήγησε ότι μετά τον πρώτο του αγώνα, στον οποίο τερμάτισε 21ος, η εμπειρία ήταν κάπως αποθαρρυντική.

"Δεν μπορούσα να πάρω σωστά τις στροφές, δυσκολεύτηκα να καταλάβω πότε ήταν καλύτερο να φρενάρω ακόμα και με τα πάντα ανοιχτά. Πολλά συνέβαιναν στα ακουστικά μου, δυσκολευόμουν να ξεχωρίσω ποιο ήταν - ειλικρινά, ήταν μια κακοφωνία ήχων".

Ωστόσο, ο Saylor εξηγεί ότι αυτές οι νέες δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως και κάθε άλλη επιλογή στο παιχνίδι, πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις του παίκτη.

Προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις έντασης και βήματος για κάθε ηχητικό και χαμηλώνοντας την ένταση του κινητήρα και των ελαστικών, ο Saylor μπόρεσε να διακρίνει καλύτερα τις ειδοποιήσεις και κατάφερε να τερματίσει τον επόμενο αγώνα στην 4η θέση και μετά τον τρίτο του αγώνα στην 1η θέση.

"Είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι η προσβασιμότητα δεν κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για παίκτες με αναπηρία", εξήγησε, "μας προσφέρει το ίδιο επίπεδο πρόκλησης με όλους τους άλλους και τα κατάλληλα εργαλεία για να παίξουμε και να γίνουμε πραγματικά καλύτεροι".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Turn 10

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Forza Motorsport
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://forza.net/motorsport FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*