Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

UKIE: Η αγορά των video games στη Μ. Βρετανία αύξησε σημαντικά τα έσοδά της το 2023

*
Η UKIE δημοσίευσε το νεότερο Consumer Market Valuation Report της, που δείχνει ότι η αξία της αγοράς των video games της Μ. Βρετανίας το 2023 ήταν περίπου €9,17 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4,4% από έτος σε έτος.

Οι πωλήσεις software ανήλθαν σε €6,07 δισ. αυξημένες σε ποσοστό 4,1% σε σχέση με το 2022, με μείωση των πωλήσεων φυσικών αντιτύπων κατά 5,5%. Όσον αφορά τις κονσόλες, πουλήθηκαν 5,6% πιο πολλές ψηφιακές κόπιες και ανοδική πορεία σημείωσε ο ίδιος τομέας σε PC, με 4,5%. Επίσης 4,5% ήταν η αύξηση που κατέγραψαν οι πωλήσεις παιχνιδιών για φορητές συσκευές, με το αντίστοιχο ποσό να είναι €1,78 δισ.


Σύμφωνα με τον Dorian Block της GfK Entertainment, η μείωση στις πωλήσεις φυσικών αντιτύπων ήταν μικρότερη του αναμενομένου, λόγω των σημαντικών κυκλοφοριών και του "Zelda effect" στο Nintendo Switch. Πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις τίτλων για τα PS4/ PS5 στη Μ. Βρετανία το περασμένο έτος ξεπέρασαν αυτές της κονσόλας της Nintendo.

Τα Diablo 4, Hogwarts Legacy, Spider-Man 2, Super Mario Bros Wonder, Tears of the Kingdom, EA Sports FC 24 και Baldur's Gate 3 ήταν που βοήθησαν την αγορά να αυξήσει τα έσοδά της.

Όσον αφορά το hardware, οι πωλήσεις κονσόλων σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 12%, όμως η αγορά των PCs κινήθηκε διαμετρικά αντίθετα με πτώση 11%. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*