Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox: Δίκαιη η συμφωνία με την Activision, τις πενταπλάσιες αποκλειστικότητες έχει το PlayStation

*
Με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ να καταφεύγει σε νομικές ενέργειες για να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, το Xbox υποστηρίζει ότι η συμφωνία αυτή είναι υπέρ του ανταγωνισμού, με το επιχείρημα ότι το PlayStation έχει ήδη περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά κονσολών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith περιγράφει την αγωγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου ως έναν κόσμο όπου το PlayStation της Sony και το Xbox της Microsoft αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την αγορά. "Η Sony έχει το 70% αυτής της αγοράς και εμείς έχουμε το 30%", λέει. "Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσει ένας δικαστής είναι εάν η αγωγή είναι μια υπόθεση που θα προωθήσει τον ανταγωνισμό ή είναι πράγματι [μια] υπόθεση που θα προστατεύσει τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή από τον ανταγωνισμό".


Πιο συγκεκριμένα, ο Smith ισχυρίζεται ότι το PlayStation έχει υπό τον έλεγχό του 286 αποκλειστικά παιχνίδια ενώ το Xbox έχει μόνο 59, αν και δεν είναι σαφές πώς ακριβώς υπολογίστηκαν αυτοί οι αριθμοί. Ωστόσο, ο Smith λέει ότι ένας δικαστής "θα πρέπει να αποφασίσει εάν η μετάβαση από τα 59 στα 60 είναι τόσο επικίνδυνη για τον ανταγωνισμό, ώστε θα πρέπει να μην σταματήσει την εξαγορά". Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβει ο κοινός νους το σκεπτικό ότι αν τελικά η Microsoft εξαγοράσει ολόκληρη την Activision Blizzard το κέρδος για το Xbox θα είναι μόνο ένα αποκλειστικό παιχνίδι, όπως φαίνεται να υπονοεί ο Smith, πόσο μάλλον το ότι αυτό θα ήταν η μοναδική συνέπεια της συμφωνίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*