Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox, Epic Games και Spotify επικρίνουν την Apple για τις αλλαγές στο App Store

*
Το νέο πλάνο της Apple για να συμβαδίσει με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη γίνει αντικείμενο κριτικής από την Epic Games, το Spotify και τη Microsoft, με την τελευταία να σημειώνει ότι οι αλλαγές στο App Store είναι ένα βήμα προς τη λάθος καυεύθυνση.

Η Apple έχει προτείνει ένα νέο Core Technology Fee για εφαρμογές που θέλουν να είναι διαθέσιμε μέσω third-party app stores στην Ε.Ε. Η πολιτική αυτή απαιτεί από τους developers να πληρώνουν €0,50 για κάθε εγκατάσταση όταν έχει ξεπεραστεί το όριο του 1 εκ. downloads. Αυτά θα είναι επιπλέον του 17% που θα παρακρατεί ως προμήθεια από τους developers που προωθούν τις εφαρμογές τους για iOS μέσω τρίτων ηλεκτρονικών καταστημάτων.


“Η νέα πολιτική της Apple είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη τις αντιδράσεις στο πλάνο που προτείνουν και θα εργαστούν προς ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει τους πάντες", έγραψε στο X η Sarah Bond, πρόεδρος του Xbox.

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, χαρακτήρισε τις αλλαγές στο App Store της Apple ως κάτι περισσότερο από σκουπίδια και είπε ότι το σχέδιο της Apple να παρακάμψει τον νέο νόμο της Ευρώπης για τις Ψηφιακές Αγορές είναι μια ύπουλη νέα περίπτωση "Κακόβουλης Συμμόρφωσης". Ο Sweeney έδωσε μια μακροχρόνια νομική μάχη κατά των πολιτικών του App Store της Apple και της διαδικασίας πληρωμών στις ΗΠΑ.

Το Spotify κατηγόρησε επίσης την Apple για "εκβιασμό" με αυτή τη νέα χρέωση στο App Store και καλεί τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να αναλάβουν δράση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι θα δώσει μια απάντηση στις αλλαγές της Apple όταν οι κανονισμοί τεθούν επίσημα σε ισχύ τον Μάρτιο και υπόσχεται "ισχυρή δράση" εάν οι «προτεινόμενες λύσεις της Apple δεν είναι αρκετά καλές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*