Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Υπέρ της ορθολογικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης ο Hideo Kojima

*
Μέσα από τη σειρά Metal Gear Solid και το Death Stranding, ο Hideo Kojima έχει δείξει ότι του αρέσει η τεχνολογία αιχμής. Όταν όμως στη συζήτηση μπαίνει η δημιουργική AI, τότε όπως φαίνεται οι σκέψεις του Ιάπωνα δημιουργού για το θέμα είναι πολύπλοκες. Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ για τον Hideo Kojima στη Νέα Υόρκη, ο Geoff Keighley τον ρώτησε σχετικά και ο δημιουργός κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού, απαντώντας ότι τη τεχνητή νοημοσύνη δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει τους καλλιτέχνες.

"Δεν νομίζω ότι η AI θα κυριαρχήσει", είπε ο Kojima. Μιλώντας θεωρητικά, ο Kojima πρόσθεσε ότι εάν η τεχνητή νοημοσύνη εξελιχθεί στο σημείο που πρέπει να δουλέψει μαζί της, «θα διατάξω την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει κάτι και αν δεν με ακούσουν, θα καταλάβω ότι οι άνθρωποι της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να είναι πάνω από αυτή".


Από την άλλη, δεν εναντιώνεται τελείως στην υιοθέτησή της, μιας και θεωρεί ότι αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των χρόνων παραγωγής.

Χρησιμοποίησε ένα υποθετικό σενάριο, με 600 ανθρώπους να εργάζονται σε ένα AAA game που απαιτεί τέσσερα χρόνια ανάπτυξης.

"Αν το αλλάξετε σε 300 με AI, ίσως ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Αλλά ο δημιουργός πρέπει να δώσει εντολή για το τι πρέπει να γίνει, κάτι που είναι χρονοβόρο. Νομίζω ότι είναι ένα συναρπαστικό μέλλον. Και θα κάνω και την AI gamer, ώστε να με βοηθήσει να εξελιχθώ". Ενώ το πλήθος είχε απάντησε δια της σιωπής, οι εντάσεις χαλάρωσαν όταν ο Kojima αστειεύτηκε: "Υποτίθεται ότι θα γελούσατε, συγγνώμη".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*