Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Υψηλόβαθμα στελέχη της βιoμηχανίας των video games, προβλέπουν κλείσιμο εταιρείων το 2024

*
Διευθυντικά στελέχη στην βιομηχανία των video games, αναμένουν πως η δυστυχής τάση με τις μαζικές απολύσεις προσωπικού σε εταιρείες ανάπτυξης, θα συνεχιστεί το 2024 και πιθανότατα και το 2025.

Ο προγραμματιστής Farhan Noor, που ακολουθεί ενεργά τις απολύσεις, υπολογίζει πως περίπου 10500 υπάλληλοι έχασαν την δουλειά τους μέσα στο 2023.

Λιγότερο από έναν μήνα στο 2024, και ήδη υπάρχουν 3000 προγραμματισμένες περικοπές.

Ταυτόχρονα, κάποιος CEO του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, μίλησε στο GamessIndustry.biz δηλώνοντας πως αν το 2023 ήταν η χρονιά των απολύσεων, το 2024 θα είναι η χρονιά των πτωχεύσεων. Ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτό δεν ισχύει μόνο για τους προγραμματιστές, αλλά και για τους εκδότες, media και εξωτερικούς συνεργάτες τέτοιων εταιρειών. Δηλώνει πως δυστυχώς, ο χώρος των video games είναι γεμάτος μη κερδοφόρες επιχειρήσεις και συνεχίζει λέγοντας πως αναμένουν μέχρι και δύο ακόμη χρόνια «πόνου».


Άλλος διευθύνων κάποιου εκδότη, δήλωσε πως δώθηκε πράσινο φως σε πάρα πολλά παιχνίδια το 2020 και το 2021. Υποστηρίζει πως πρέπει να επιστρέψουμε σε επίπεδα κυκλοφοριών προ-πανδημίας και αυτό πιθανότατα θα πάρει περίπου δύο χρόνια.

Συνεχίζει λέγοντας πως ήδη είναι αντιληπτό από τους μεγάλους εκδότες, ότι υπογράφονται λιγότεροι τίτλοι. Αυτό συμβαίνει παντού και τα digital stores, όχι μόνο του Steam, είναι υπερφορτωμένα με τίτλους που δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο παλιότερα.

Σε έρευνα που έγινε από το GDC, ερωτήθηκαν πάνω από 3000 άτομα για το πόσο προβληματισμένοι είναι για τις απολύσεις που έγιναν και θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. Ένα 14% απάντησε πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, 16% κάπως προβληματισμένοι και 26% λίγο προβληματισμένοι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*