Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο Eric Engstrom πρωτοπόρος του Windows gaming

*
Ο Eric Engstrom ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην εδραίωση του Windows gaming, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών. Ο Engstrom, μαζί με τους Alex St. John και Craig Eisler, είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του DirectX, του προγραμματιστικού περιβάλλοντος που άνοιξε το δρόμο για την έλευση σημαντικών παιχνιδιών στην πλατφόρμα των Windows και ταυτόχρονα έστρωσε το χαλί για το Xbox.

Ήταν μια εποχή που η ίδια η Microsoft δεν είχε καμία διάθεση να επενδύσει χρήματα, προκειμένου οι χρήστες των Windows 95 να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μεγάλες παραγωγές και οι προγραμματιστές προτιμούσαν το DOS, που τους παρείχε μεγαλύτερο έλεγχο. Μάλιστα, ο Brad Silverberg έδωσε κυριολεκτικά μάχη για να παραμείνουν στη Microsoft οι Engstrom, St. John και Eisler.


Πέρα από τα παραπάνω σημαντική ήταν η προσφορά του Engstrom και στα πρώτα βήματα της κινητής τηλεφωνίας, μέσω της startup Wildseed που είχε ιδρύσει και βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη της πλατφόρμας Windows Mobile.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*