Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός pixel artist Hiroshi Ono του Galaga

*
Ο Hiroshi Ono, ο σχεδιαστής και pixel artist της Namco με δουλειά σε τίτλους όπως το Galaga, έφυγε από τη ζωή. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, όπου και χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Mr. Dotman. Ήταν υπεύθυνος για τα θρυλικά sprites στο Galaga και φαίνεται πως έφυγε από τη ζωή στις 16 Οκτωβρίου, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ο Ono μπήκε στην Namco το 1979 και έχει εμπλακεί σε πολλά θρυλικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν και στα arcades, όπως το Pac-Man, ενώ συμμετείχε ακόμη και στα Galaga, Dig Dug, Xevious και Mappy. Συνέχισε να συνεργάζεται με την Namco ακόμη και μετά την ενοποίηση με την Bandai και έφυγε από την ιαπωνική εταιρεία το 2013 για να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του έχει χρηματοδοτηθεί πλήρως και βρίσκεται στη φάση της παραγωγής, η οποία και θα συνεχιστεί κανονικά για να τιμήσει τη μνήμη του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*