Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Όλο και περισσότεροι developers ενδιαφέρονται για το Switch

*
Οι διοργανωτές του 2018 Game Developers Conference έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, στην οποία πήραν μέρος 4.000 άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με την ανάπτυξη παιχνιδιών. Το πρώτο στοιχείο που προκύπτει έχει να κάνει με το Nintendo Switch. Από όσους ερωτήθηκαν, το 12% εργάζεται σε παιχνίδι για τη συγκεκριμενη πλατφόρμα (3% πέρσι) και το 15% σκοπεύει να κυκλοφορήσει το επόμενο παιχνίδι τους στο Switch (5% πέρσι). Στην ερώτηση ποια πλατφόρμα σας ενδιαφέρει περισσότερο το 36% επέλεξε το Switch που ήρθε τρίτο πίσω από το PC (59%) και τα PS4/PS4 Pro (39%), αλλά μπροστά από τα Xbox One/Xbox One X (28%). Το 28% απάντησε ότι τα παιχνίδια τους πούλησαν περισότερο από το μέσο όρο στο Switch και το 23% λιγότερο. Το 16% είπαν ότι τα παιχνίδια τους πούλησαν λιγότερο στο Switch σε σχέση με τις υπόλοιπες κονσόλες, ενώ το 33% σημείωσε ότι η ερώτηση δεν τους αφορούσε. Ακόμα το 49% των developers αποκρίθηκαν ότι το επόμενο παιχνίδι τους θα είναι pay to download, το 39% free to download, το 23% ότι θα περιέχει επί πληρωμή DLC και το 22% ότι θα περιέχει αγορές με πραγματικά χρήματα.



Το 11% είπε ότι το επόμενο παιχνίδι τους θα περιέχει επί πληρωμη item crates. Σχετικα με τα loot boxes, οι περισσότεροι ήταν προσεκτικοί και κυριάρχησε η άποψη ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μονάχα για cosmetic items. Όσο για τα προηγούμενα παιχνίδια τους, σε ερώτηση για το ποιές πλατφόρμες κυκλοφόρησαν, οι developers απάντησαν PC σε ποσοστό 50% (45% το 2017), PS4 23% (19% το 2017) και Xbox One 19% (15% το 2017). Στον αντίποδα οι τίτλοι για φορητές συσκευές συγκέντρωσαν το 32% των απαντήσεων, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 3% σε σχέση με το 2017. Τέλος φαίνεται ότι υπάρχει μικρή μείωση του ενδιαφέροντος για την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Το 19% των developers απάντησαν ότι το τρέχον παιχνίδι τους θα κυκλοφορήσει για VR headsets, και το 17% απάντησαν το ίδιο για τον επόμενο τίτλο τους. Επίσης το 29% αποκρίθηκε αρνητικά στο αν η αγορά του VR/ AR είναι προσοδοφόρα, ενώ πριν από δύο χρόνια το ίδιο ποσοστό βρισκόταν στο 25%. Το Game Developers Conference 2018 θα πραγματοποιηθεί από 19 έως και 23 Μαρτίου στο Moscone Convention Center στο San Francisco της California. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*