Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Απεβίωσε ο συνιδρυτής της Atari Ted Dabney

*
Ο συνιδρυτής της Atari Ted Dabney απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών. Τα θλιβερά νέα ανακοίνωσε μέσω ενός post στο Facebook ο ιστορικός και φίλος του Dabney Leonard Herman, που δημοσίευσε τη βιογραφία του σε ένα τεύχος του περιοδικού Edge το 2009. "Μόλις έμαθα ότι ο καλός μου φίλος, Ted Dabney, ο συνιδρυτής της Atari, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών. Αναπαύσου εν ειρήνη καλέ φίλε. Η κληρονομιά σου θα ζει για πάντα", έγραψε στην ανάρτησή του ο Herman. O Dabney, γεννήθηκε στο San Francisco το 1937 και το 2017 διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο. Οι γιαρτροί του έδιναν μόλις 8 μήνες ζωή και αρνήθηκε να υποβληθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία. Το 1971 ίδρυσε μαζί με τον Bushell τη Syzygy και ανέπτυξαν το Computer Space, το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο arcade video game. Το 1972 ιδρύθηκε η Atari και το Computer Space χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το Pong, που απέφερε στην εταιρεία κέρδη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αργότερα έφυγε από την εταιρεία, λόγω διαφωνιών με τον Busnhell.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*