Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποκαλύφθηκαν τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X και το χειριστήριό του (video)

*
Η Microsoft αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου Xbox Series X, τα οποία παραθέτουμε στη συνέχεια.

CPU 8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU 12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Die Size 360.45 mm2
Process 7nm Enhanced
Memory 16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Memory Bandwidth 10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Internal Storage 1 TB Custom NVME SSD
I/O Throughput 2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)
Expandable Storage 1 TB Expansion Card (matches internal storage exactly)
External Storage USB 3.2 External HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-Ray Drive
Performance Target 4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS

Η εταιρεία του Redmond χρησιμοποιεί δύο mainboards και το σύστημα ψύχεται μέσω αέρα που ωθείται από το κάτω προς το πάνω μέρος του, με χρήση ανεμιστήρα 130mm.




Οι developers θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 16GB μνήμης, που θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με δύο τρόπους: 10GB για ταχεία GPU optimal memory, 3,5GB standard memory και 2,5GB δεσμευμένα από το O/S. Όλη αυτή η ισχύς θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες του 1ΤΒ, που θα τοποθετούνται σε ειδικη υποδοχή στο πίσω μέρος της κονσόλας, υποστήριξη για εξωτερικούς HDD USB 3.2 και 4K Blu-ray drive. Η Microsoft στοχεύει σε μέση απόδοση 4K @60fps, που θα μπορεί να φτάνει μέχρι τα 120fps.



Μια από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις θα έχει να κάνει με τους χρόνους φόρτωσης. Σε σχετικό demo, χρησιμοποιήθηκε το State of Decay 2, που φορτώνει 40 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στο Xbox Series X, σε σχέση με το Xbox One X. Άλλωστε σε αυτό αποσκοπεί η Microsoft με τη χρήση solid-state drive στο the Xbox Series X, όπου η ταχύτητα και οι χρόνοι φόρτωσης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των παιχνιδιών επόμενης γενιάς.



Μάλιστα χρησιμοποιείται μια τεχνολογία που αποκαλείται “Xbox Velocity Architecture”, η οποία βοηθάει στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ hardware και software, για το streaming των in game assets. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι τεράστια παιχνίδια ανοικτού κόσμου, με τους developers να έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναπαράγουν το περιβάλλον με τη μέγιστη δυνατή πιστότητα.

Επιπλέον, η χρήση SSD θα επιτρέψει στους κατόχους Xbox Series X να επαναφέρουν άμεσα, έως και τρία παιχνίδια από το σημείο που είχαν σταματήσει, ακόμα και μετά από επανεκκίνηση της κονσόλας λόγω system update. H χρονική στιγμή διακοπής του gameplay θα αποθηκεύεται στον SSD και οι παίκτες θα μπορούν να επαναφέρουν τη δράση στο σημείο που διακόπηκε, ακόμα και μετά από εβδομάδες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω video.



Στο πίσω τμήμα της κονσόλας και στη θύρα που αναζητούσαμε τη χρησιμότητά της, θα μπορούν να συνδέονται 1 TB Expansion Cards που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Seagate.



Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πως non-HDR, backwards compatible games τρέχουν σε HDR στο Xbox Series X. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται βασίζεται στην τεχνολογία HDR του Gears 5, με τη δυνατότητα mapping διαφορετικών τμημάτων μιας εικόνας SDR σε HDR. Σε αντίθεση με υπάρχουσες μεθόδους που έχουν ως αποτέλεσμα ψευδο-HDR, αυτή της Microsoft αυξάνει τη φωτεινότητα όλως των στοιχείων μιας εικόνας, έχοντας ως ταβάνι τα 1.000 nits. Το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί με όλα τα backwards compatible games.



Ακόμα, η Microsoft παρουσίασε μερικά από τα χαρακτηριστικά του ray tracing στο Xbox Series X. Το ray tracing θα επιτρέψει πιο ρεαλιστικές αλλαγές στους φωτορεαλισμούς των παιχνιδιών, με βελτιώσεις στη σκίαση και κινηματιγραφικά εφέ. Επίσης, πέρα από την υποστήριξη για 8Κ gaming και ρυθμό ανανέωσης 120fps, η Microsoft συνεργάζεται με το HDMI forum και κατασκευαστές τηλεοράσεων, προκειμένου μέσω του πρωτοκόλου HDMI 2.1 να ενσωματώσει στο σύστημα τεχνολογίες όπως Auto Low Latency Mode (ALLM) και Variable Refresh Rate (VRR). 



Τα παραπάνω, θα μειώσουν το latency που παρατηρείται από τη στιγμή που πατάει ο χρήστης ένα πλήκτρο στο Xbox controller, μέχρι τη στιγμή που η κίνηση εμφανίζεται στην οθόνη. Το controller είναι τεχνολογίας USB-C, χρησιμοποιεί μπαταρίες τυπου AA και υποστηρίζει Bluetooth Low Energy. Την παρθενική του εμφάνιση κάνει ένα νέο share button για τη αποστολή clips και screenshots σε φίλους. Όσο για τα υπάρχοντα controllers, θα δουλεύουν άψογα με το Xbox Series X.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*