Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Βόμβα: Η Microsoft εξαγόρασε την Zenimax/Bethesda

*
Update: Ο Phil Spencer επιβεβαίωσε την πληροφορία ανακοινώντας πως στα χέρια της Microsoft περνούν studios όπως Bethesda Softworks, id Software, Arkane Studios, Machine Games, Tango Gameworks και όλα τα properties τους, όπως τα DOOM, Quake, The Evil Within, The Elder Scrolls, Fallout, Dishonored, Prey, The Elder Scrolls VI, Starfield και άλλα.


H Microsoft ανακοίνωσε ακόμη πως οι 2.300 υπάλληλοι της Bethesda θα εργάζονται πλέον για λογαριασμό της και ακόμη πως τα studios της αυξήθηκαν πλέον από τα 15 στα 23. Το Xbox Game Pass έφτασε πλέον τα 15 εκ. συνδρομητές, ενώ, πλέον τα μελλοντικά games της Bethesda (όπως το Starfield) θα μπαίνουν στο Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα.


Αρχική ιστορία: Μια κίνηση που θα ταράξει τις ισορροπίες στην αγορά του gaming ετοιμάζεται να κάνει η Microsoft, εξαγοράζοντας την Zenimax/Bethesda. Όπως αναφέρει ο Jason Schreier του Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία κινείται προς την εξαγορά του publisher που έχει στην κατοχή του μερικά από τα πλέον εμπορικά franchises, όπως τα Fallout, The Elder Scrolls, DOOM, Wolfenstein, Dishonored και άλλων. Το κόστος αυτής της εξαγοράς θα φτάσει τα 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ενισχύσει σημαντικά το portfolio των συστημάτων Xbox και των Xbox Game Studios. Περισσότερα τις επόμενες ώρες/μέρες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • sdragon
    • Έχει αρχίσει και δεν μου αρέσει αυτή η συσσώρευση studios σε μία εταιρεία. Επίσης ακόμα δε βλέπω πώς με αυτές τις συνδρομές θα βγάζει κέρδος η εταιρεία. Εκτός και αν ρίξει κατά πολύ το κόστος παραγωγής των παιχνιδιών. Χρειάζεται πολλές εκαντοντάδες εκατομμύρια συνδρομές ακόμη.

    • jack124
    • Οι εξαγορές studio από μία εταιρία το λες και μια θλιβερή μέρα στο χώρο του gaming. To μονοπώλιο πάντα φέρνει αρνητικά αποτελέσματα.

    • paulgouv
    • Πολύ καλή είδηση γιατί το απλετο χρήμα της Microsoft θα βοηθήσει legendary δημιουργούς όπως ο Mikami και ταλαντούχες ομάδες όπως η Arkane να δώσουν τίτλους πολύ πιο κοντά στο όραμα τους!!!
      Σημαντικές δηλώσεις απο Pete Hines "But the key point is we’re still Bethesda. We’re still working on the same games we were yesterday, made by the same studios we’ve worked with for years, and those games will be published by us."
      Οποτε πιθανότατα το deal αφορά GamePass και γενική χρηματοδότηση , αλλά όχι exclusives τουλάχιστον για υπάρχοντα IP που έχτισαν κοινό σαν multiplatforms.

      https://bethesda.net/en/article/1iLtcvwY6Nb1GeKADyDUEX/why-microsoft-is-the-perfect-fit

    • PORTAL
    • Να τες οι τριπλές του Φιλ...Το μυρίζεται το γκολακι ...
      Αν και εδώ που τα λέμε η Bethesda είναι ψιλό για γέλια και για κλάματα. Αλλά και πάλι.

*