Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεν υπάρχουν πλάνα για νέο φορητό από τη Sony

*
Ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Andrew House, βάζει φρένο στις προσδοκίες όσων περίμεναν ένα νέο φορητό σύστημα από την Ιαπωνική εταιρεία. Παρόλο που το PSP τα πήγε αρκετά καλά, συγκεντρώνοντας 80 εκ. πωλήσεις στη δεκαετή παρουσία του στον χώρο, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον διάδοχο του. Το PS Vita δεν κατάφερε να συγκινήσει το κοινό εκτός Ιαπωνίας, στην οποία έχει ζήτηση μέχρι και σήμερα, και αυτό αποτυπώθηκε στις πωλήσεις του αφού έφτασε μόλις τα 10 εκ. μέχρι και τα τέλη του 2015. Αυτό μεταφράστηκε ως αποτυχία από την Sony που είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από το κατά τα άλλα εξαιρετικό μηχάνημα. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας της πτώσης που σημειώνουν οι φορητές κονσόλες, είναι η άνοδος του mobile gaming. Βάσει στατιστικών παρατηρείται πλέον παγκοσμίως, μία τάση καθιέρωσης των smartphones ως την βέλτιστη επιλογή για φορητό παιχνίδι με αποτέλεσμα να παραγκωνίζονται τα, παραδοσιακά φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό, handhelds. Μονάχα κάποιες συγκεκριμένες Ασιατικές αγορές αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο δεν αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χώρο. 



Κλείνοντας, ο House διευκρίνισε ότι η στροφή 180 μοιρών της Sony αναφορικά με το handheld gaming, δεν οφείλεται στην κυκλοφορία του Switch αφού είναι ένα μηχάνημα διαφορετικής φιλοσοφίας, ελέω της υβριδικής του φύσης. Με λιτό και απέριττο τρόπο επισφράγισε την άποψη ότι πέραν της Ιαπωνίας, δεν υπάρχει πλέον μεγάλο κοινό για φορητές κονσόλες και ως εκ τούτου η Sony θα επικεντρωθεί στην high-end οικιακή ψυχαγωγία, η οποία θα παρέχει πολλές διαφορετικές εμπειρίες και θα συγκεντρώνει πολυάριθμες παρέες μπροστά από μία μεγάλη οθόνη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*