Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Διαταγή καταστροφής όλου του παράνομου περιεχομένου έλαβε το ROMUniverse που θέλησε να αντιμετωπίσει δικαστικά τη Nintendo

*
Τον περασμένο Μάιο η Nintendo κατάθεσε αγωγή εναντίον της ιστοσελίδας ROMUniverse, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη της, Matthew Storman, για παράνομη διακίνηση πειρατικού λογισμικού και κέρδη που προέρχονταν από παραβίαση των πνευματικών της δικαιωμάτων. Μάλιστα η εν λόγω ιστοσελίδα είχε καθιερώσει και επί πληρωμή συνδρομές. H Nintendo κέρδισε τη δίκη που θα της αποφέρει αποζημίωση $2,1 εκ. όμως αρχικά, το δικαστήριο δεν αποφάσισε την επιβολή μόνιμων περιορισμών εναντίον του Storman. Αυτό θα του έδινε το δικαίωμα να λανσάρει στο μέλλον μια παρόμοια ιστοσελίδα.

Όμως η ιαπωνική εταιρεία συνέχισε τις νομικές διαδικασίες και τελικά πέτυχε την επιλογή μόνιμων περιοριστικών μέτρων, έχοντας ως επιχείρημα και το γεγονός ότι ο Storman δεν πλήρωσε ποτέ τα $50 δολλάρια που ήταν η πρώτη δόση από τα $2,1 υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αγνοούσε την εντολή του δικαστή. Τώρα, ο πρώη ιδιοκτήτης του ROMUniverse δεν έχει το δικαίωμα να αντιγράφει, να πουλάει, ακόμα και να παίζει την οποιαδήποτε παράνομη κόπια τίτλου της Nintendo. Ακόμα του δίνει διορία, έως τις 17 Αυγούστου, να καταστρέψει όλα τα παράνομα αντίγραφα που σχετίζονται με πνευματική ιδιοκτησία της Nintendo, περιλαμβανομένων ταινιών, βιβλίων και μουσικής. Τέλος, ως τις 20 Αυγούστου, ο Storman θα πρέπει να καταθέσει επίσημο έγγραφο που να δηλώνει ότι συμφωνεί με τα παραπάνω, διαφορετικά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*