Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δικαστική διαμάχη για το Uplay

Το Uplay είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή DRM συστήματα για PC και παρόλο που πολλοί εύχονται να σταματήσει να υπάρχει, φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να διακόψει την πορεία του, ακόμα και αν πρόκειται για μία δικαστική διαμάχη. Πρόσφατα, δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αγωγή της Digital Reg of Texas LLC εναντίον της Ubisoft με βάση την οποία η γαλλική εταιρεία κατηγορούταν ότι παραβίαζε έξι κανονισμούς που έχουν να κάνουν με το DRM και αφορούν την παρακολούθηση της πρόσβασης, την παροχή, διασφάλιση και κωδικοποίηση περιεχομένου με τη χρήση του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Ubisoft δεν είναι δυνατό να κατηγορηθεί για παραβίαση οποιασδήποτε πατέντας λόγω μιας προηγούμενης συμφωνίας της με τη Valve, βάσει της οποίας είχε αποκτήσει τις σχετικές άδειες για τις τεχνολογίες που αναφέρονταν στην αγωγή. Όπως κάθε DRM σύστημα, έτσι και το Uplay έχει τους δικούς του «εχθρούς». Το Steam αλλά και το Origin (σε ένα βαθμό) έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την κριτική του κοινού λόγω του ότι -συν των άλλων- έχουν καταφέρει να προσφέρουν μια σειρά από χρήσιμα και αξιόπιστα εργαλεία. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει (όχι ακόμα τουλάχιστον) με το Uplay, το οποίο παραμένει «φτωχό» και δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Ubisoft προτίθεται να το προσαρμόσει σε μοντέρνα δεδομένα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • dimidour
    • Τα DRM συστήματα πρόσφατα τα γνώρισα και είμαι μέλος και στο Steam και στο Uplay. Αν με κάποιον τρόπο κάποιο από αυτά τα συστήματα κλείσει τότε αυτομάτως χάνεις και την πρόσβαση σε ότι παιχνίδι έχεις αγοράσει; Γνωρίζει κάποιος;

    • tsiou
    • Origin και Uplay... μαύρη σελίδα στο pc gaming. Καμία σχέση με το Steam. Αν σταματήσουν να υπάρχουν αύριο υποθέτω δεν θα στεναχωρηθούν πολλοί.

*