Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εκτίμηση για γιγάντωση του PC gaming μέχρι το 2020

*
Μετά από μία πολύμηνη έρευνα, η TheGreatSetup συνέλεξε κάποια άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για το PC gaming και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα στατιστικά ο συνολικός αριθμός των gamers παγκοσμίως ξεπερνάει τα 2,5 δισ. και το 80% των κερδών της βιομηχανίας για το 2017, προήλθε από τις πωλήσεις software. Επίσης όλα δείχνουν ότι η συνεχώς εξελισσόμενη αγορά των video games θα εκτοξεύσει την αξία της σε πάνω από $90 δισ. μέχρι το 2020, συγκριτικά με τα $78,61 δισ. του 2017. Τα full games και τα DLC, για PC και κονσόλες, θα έχουν την τιμητική τους μέσα στο 2018 αφού θα σημειώσουν αύξηση κερδών κατά 20% και 12,5% αντίστοιχα, σε σχέση με τα νούμερα που ίσχυαν πριν τρία χρόνια.



Σχετικά με τις προτιμήσεις όσον αφορά το hardware, το 40% του κοινού προτιμάει να παίζει σε online/social πλατφόρμες ενώ μόλις το 29% επιλέγει τις κονσόλες, ένα συντριπτικό 76% προτιμά τις φορητές συσκευές και το 62% παίζει σε PC/Mac. Παρότι οι φορητές συσκευές τείνουν να κατακτήσουν την αγορά, προβλέπεται ότι τα online PC games θα καταλάβουν το 47% των συνολικών εσόδων, εντός του 2019. Η βιομηχανία του PC gaming αναμένεται να αξίζει $33,6 δισ. μέχρι το 2020, με το PUBG να χαράζει εξίσου ανοδική πορεία αφού συγκέντρωσε $600 εκ. καταφέρνοντας να πιάσει την κορυφή στην σχετική λίστα του Steam για το 2017. Δεύτερο τη τάξει είναι το CS: GO και το Witcher 3 καταλαμβάνει την εντυπωσικακή για single player παιχνίδι, έκτη θέση. Άξιο αναφοράς είναι ότι το DOTA 2 είχε 532,000 ενεργούς παίκτες μέσο όρο ανά ώρα και ότι το League of Legends είναι το δημοφιλέστερο PC game μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, ακολουθούμενο από τα PUBG και Fortnite. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*