Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ελληνικές ομάδες και PES 2017

Το PES 2017 είναι προ των πυλών και εντός των επόμενων ωρών θα βρίσκεται στα χέρια των καταναλωτών. Ήδη το demo έχει γίνει διαθέσιμο και αρκετοί το έχουν κατεβάσει για να δοκιμάσουν τις αλλαγές που θα υπάρχουν στη φετινή έκδοση. Ένα από τα κλασικά χαρακτηριστικά της σειράς για τη χώρα μας είναι η ελληνική περιγραφή και οι ελληνικές ομάδες και ψάξαμε αρκετά για να δούμε τι συμβαίνει φέτος. Όπως μάθαμε λοιπόν, η ελληνική περιγραφή παραμένει, αλλά στα των ελληνικών ομάδων η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Και εξηγούμαστε… Η Konami δημοσίευσε πριν από μερικές την πλήρη λίστα με τις ομάδες που θα εμφανίζονται (με τα επίσημα στοιχεία τους ή και όχι) στον τίτλο σε επίπεδο εθνικών και συλλόγων. Ως δια μαγείας, στην κατηγορία Other European Teams, δεν συναντήσαμε κανέναν από τους 4 μεγάλους συλλόγους της χώρας μας (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).



Για τα της ΑΕΚ μάθαμε από την ανεπίσημη απάντηση (δεν έχει καν νόημα να σχολιάσουμε τη δικαιολογία που δόθηκε) της ΠΑΕ στο αποκλειστικό μας για την απουσία της ομάδας από το FIFA, πως δεν θα βρίσκεται ούτε στο PES. Για τους άλλους τρεις συλλόγους πάντως, ίσως και να ξαφνιαστήκαμε από το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στον τίτλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Konami αφήνει εκτός λανσαρίσματος ελληνική ομάδα (πέρσι ο Παναθηναϊκός μπήκε με patch), αλλά το να αντιμετωπίζει η ιαπωνική εταιρεία έτσι μια από τις ελάχιστες χώρες που το PES παραμένει ακόμη δυνατό και δεν έχει μείνει πίσω από το FIFA, είναι λίγο περίεργο. Επειδή μας έκανε κι εμάς εντύπωση το θέμα, επικοινωνήσαμε τόσο με την Konami, όσο και με την αντιπροσωπεία των τίτλων της στην Ελλάδα, τη Zegetron. Απάντηση δεν πήραμε ποτέ και από κανέναν. Ο μόνος άνθρωπος που απάντησε στις αναζητήσεις μας για το PES 2017 είναι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος μας είπε πως φέτος δεν έγινε νέα ηχογράφηση και πως στο σπικάζ χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα που υπήρχαν ήδη.



Στο λιανεμπόριο, η εικόνα των μεταπωλητών είναι ακόμη θολή αφού…ακούγεται πως ίσως μέσω του patch διορθωθεί η κατάσταση με κάποια ή κάποιες ελληνικές ομάδες. Παλέψαμε εδώ και μήνες να μάθουμε κάτι παραπάνω, ωστόσο για πρώτη φορά είδαμε τέτοια αδιαφορία στο να μας απαντήσει οποιοσδήποτε επίσημα στο τι συμβαίνει. Προφανώς θα χρειαστεί να περιμένουμε για να το ανακαλύψουμε μόνοι μας!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
18 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Konami

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Konami

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • PES 2017
    • 3+ pegi 3+
      • 6.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (7)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://pes.konami.com/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Δεν έχουν licenced την κορυφαία ομάδα της ευρώπης και την γράφουν σαν MD White ?!? αυτό ήταν μάλλον προ-διαγεγραμμένο οταν υπέγραψαν συνεργασία με την ουεφαλόνα..Επίσης απουσιάζει ολόκληρη Bayern τις ελληνικές θα χανε :p Ευτυχώς έχει magica να γουστάρουμε με Capitano να παστελώνει και στα 40 !!

    • Sephiroth
    • Μα το αστείο είναι ότι τις ελληνικές τις είχαν σε ακόμη χειρότερες χρονιές για αυτές. Και μιλάμε για μία από τις λίγες χώρες που το PES πουλάει καλά.

    • greenkiller.13
    • Οι ανθρωποι ειναι αστειοι..Πως περιμενουν να τους προτιμησει ο κοσμος μονο με το γαλλικο και ιταλικο πρωταθλημα;
      Ουτε καν το ισπανικο δεν εχουν ολοκληρο φετος,μεχρι και αυτο το χασανε.Απο αγγλικο μονο με Αρσεναλ και Λιβερπουλ δουλεια σωστη δεν γινεται.
      Μπορει το gameplay να ειναι πολυ καλο,αλλα τι να το κανεις αν δεν εχεις το περιεχομενο;
      Το μονο που θελω να δω ειναι το πως θα ειναι το αντιστοιχο mode Ultimate Team που εχουν υποσχεθει για φετος,αλλα ακομα και αυτο απο μονο του δε νομιζω οτι μπορει να σωσει τη κατασταση

    • periklis
    • Δε πειράζει.....συνεχίστε ολοι οι κολλημένοι του PES να το αγοράζετε....Μιλάμε για μια κονάμι που εχει πιάσει πάτο!
      Αλλα τα κολλημένα μυαλά εδω στην Ελλάδα ειναι fanatics του PRO ειτε αυτο ειναι καλο ειτε οχι! Eνα τίτλο εχει με προιστορία και αρκει για καποιους να τον στηρίζουν!

      Ευχομαι να κανει κατι (απο οσα ακουγονται) η WEHELLAS με patch πρωτη φορα για ps4 φετος στο pes17 γιατι αλλιως δεν πρόκειται να δώσω ΟΥΤΕ 10 Ευρω για το παιχνιδι αυτο!

      FIFA KAI ΠΑΛΙ FIFA !!!

      εν τω μεταξυ.....επαιξα το demo του pes17. Σιγα τις αλλαγες και τη βελτίωση! τις σέντρες εχουν καπως αλλάξει και για να μαι ειλικρινης μου αρεσαν, αλλα τιποτα ιδιαιτερο στα υπόλοια...ηχητικα, μετριότατο εως κακό....οπτικά, ελαφρως βελτιωμενο αλλα τιποτα σπουδαίο...απο κοντα οι παίκτες οταν πανηγυρίζουν ειναι σα μαριονέτες....

    • warlock
    • Σιγά μην τους τιμωρησει, ο Έλληνας καταναλωτής, αλλά και gamers απο άλλες χώρες αγοράζουν με βάση το τίτλο, άμα απλά δουν το τίτλο που τους αρέσει και σκατα να έχει μέσα θα το αγοράσουν!

    • Enwsitis21
    • Ρε παιδιά ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ αν δεν γουστάρετε τόσο απλό. Αγοράστε Φιφα (εν αντιθέση με το προ έχει το ελληνικό πρωτάθλημα).
      Σταματήστε να μας ζαλίζετε τον έρωτα.
      Το προ στα ντουζένια του δεν είχε τις ομάδες θα τις έχει τώρα!

    • periklis
    • Σορρυ ρε παιδια...ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙ MD WHITE???

      Παιδιά....δε ξέρω τι κολπο ειναι αυτο με τις αδειες....αλλα αυτοι στη κοναμι το εχουν ξεφτιλίσει!
      Αν ειναι το παιχνιδι να παρουσιάζεται καθε χρονο τοσο ελλειπες, τοτε πολυ απλα να ριξουν τη τιμή day one κατευθείαν απο 40 ευρω και κάτω!
      Δε μπορει να περιμένεις ενα χρόνο ενα παιχνιδι που ηδη ειναι φτωχό σε περιεχόμενο και στο τέλος να λες "καθε περυσι και καλυτερα" !!!!
      Απορω η uefa για ποιο λόγο εδωσε και δινει ακομη τα δικαιωματα για τις διοργανώσεις σε αυτο το εκτρωμα!!!

    • PORTAL
    • Υπαρχει ενα ανεπισημο patch για το pro που κανει παπαδες. Εκτυπωνεις τον αριθμο 7 σε διαστασεις 22x27 mm και τον κολλας με σελοτεϊπ πανω απο το 6 στο εξωφυλλο. Μετα εχει μεσα και ελληνικες ομαδες και καλυτερα γραφικα κτλ.

    • periklis
    • Ειλικρινα στενοχωριέμαι ...περα απο τη πλακα....
      Θα ηταν μεγάλο κερδος ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ να υπηρχαν 2 πολύ δυνατα και ΙΣΑΞΙΑ ποδοσφαιράκια, να υπαρχει ανταγωνισμός και πιεση στις εταιριες τους για να τα βελτιωνουν, αλλα κι εμεις να μπορουσαμε να παιζουμε και τα 2 το ιδιο να γουσταραμε και να αλλαζαμε....πλεον ολοι παιζουν η ΦΙΦΑ μονο η ΠΡΟ....
      Δεν παιρνουμε ποσοστα απο τις εταιρίες, ουτε εχουμε υπογραψει συμβόλαιο να παιζουμε το ενα η το αλλο....
      Απλα ρε παιδια, εμενα τα λεφτα δε μου περισσεύουν, και αν ειναι να διαλέξω και φέτος ενα game αυτο θα ειναι εκεινο που θεωρω πιο πλήρες και με αντοχη στο χρόνο. Δηλ το FiFa .....το Pro αν πεσει η τιμη του η το βρω μεταχειρισμένο αργοτερα οταν (και αν) βγει patch με ελληνικές ομαδες μπορει να το παρω. Αλλα μπορει......ΔΕΝ ειναι σιγουρο.....

    • mysterious
    • @periklis

      Φίλε συμφωνώ απόλυτα...πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι όσοι παίζουμε fifa είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε και την αναγέννησή του.Κάθε χρόνο έχω την κρυφή ελπίδα και δυστυχώς πάντα διαψεύδεται.Κακά τα ψέμματα η διαφορά τους είναι η μέρα με τη νύχτα.

      Κάποτε το fifa ήταν η μοναδική επιλογή στα pc και έτσι ήθελες δεν ήθελες αυτό θα έπαιζες.Όταν πρωτοήρθε το pro στα pc ήταν κάτι σαν πολιτισμικό σοκ για τους ποδοσφαιράκηδες.Εκπληκτικό gameplay,έτη φωτός μπροστά και δικαίως για χρόνια ήταν ο αναμφισβήτητος βασιλιάς της κατηγορίας.Μέχρι που το fifa έμαθε από τα λάθη του,αντέγραψε σε τρομερό βαθμό σε πρώτη φάση τον μεγάλο του αντίπαλο και σιγά σιγά,χρόνο με τον χρόνο έβαζε τα δικά του στοιχεία και λιθαράκια στο οικοδόμημα για να φτάσει στο σημερινό γίγαντα που είναι σήμερα.

      Τι να συγκρίνεις πλέον,το απίστευτα βαθύ gameplay του fifa που γεννάει συνεχώς φάσεις τις οποίες βλέπεις μόνο στο αληθινό ποδόσφαιρο;κάποτε ήταν απόλυτα αυτοματοποιημένο και τώρα είναι το ακριβώς αντίθετο.Το εκπληκτικό και λεπτομερές σπικάζ μέχρι αηδίας των αγώνων που νομίζεις ότι περιγράφουν πραγματικό ματς;τα υπερπλήρη ρόστερ,την πληθώρα πρωταθλημάτων και ομάδων και τις αυθεντικές εμφανίσεις τους;δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει καν σύγκριση και το χάσμα κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

      Και τέλος δεν υπάρχουν στρατόπεδα ρε παιδιά,με την ίδια λογική θα έπρεπε να μείνω για πάντα στο fifa και να μην απολαύσω επί σειρά ετών το εκπληκτικό τότε pro evolution soccer γιατί όντως ήταν evolution.Τώρα για τις ελληνικές ομάδες προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορες.Ανέκαθεν δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σε δυναμικότητα στα παιχνίδια με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό κι έτσι δε μπορούσες να απολαύσεις μαζί τους μπάλα.Τις δοκιμάζω κάθε φορά από περιέργεια και μετά ούτε που τις ακουμπάω.Αν υπήρχε ελληνικό πρωτάθλημα(επίσημα)εκεί ναι θα ήταν άκρως ενδιαφέρον,ποιος δεν θα ήθελε να πάρει την ομάδα του στην πρωταθληματάρα μας. :P

    • periklis
    • θα διαφωνήσω μαζι σου μονο σε ενα πραγμα @mysterious....
      To ελληνικό ποδοσφαιρο εχει αδυναμίες...ομως ως εκει. Και γω σαν παικτης δε με νοιαζει καθόλου σαν ομάδα η Σαχτάρ η η Βασιλεία και το ελβετικό πρωτάθλημα....ΟΜΩΣ γουστάρω να ξέρω οτι ανα πάσα ωρα και στιγμή θέλω θα μπορω να τις επιλέξω γιαι στη τελικη ρε αδερφέ ειναι ομάδες που παίζουν στην ευρώπη!
      Ετσι και οι Ελληνικές, ρώτησες κανεναν Ιταλό και σου ειπε οτι τον χαλαγε να τις εχει και να παιζει?
      Δε θα προτιμήσει τις ελληνικες ομάδες και τους παιχταράδες τους αντι της Μπαρτσελόνα η της Τσέλσι και της Μιλαν...αλλα θα παει να φτιάξει ενα tournament και θα ξέρει οτι μπορει να συμπληρώσει τους ομίλους με τις ομάδες ολες και δε θα του λειπουν!!!

      Το pro evolution oπως το ειπες .....ΕVOLUTION.....αποτέλεσε για μια 10ετία γεμάτη και μετά "πάγωσε"...εβγαλε κατι νέες εκδόσεις με πειραματικο χαλια gameplay, μετα το γυρισε ξανα στο arcade, τωρα καπως το σουλούπωσε οφειλω να πω, (επειδη επαιξα το demo και δε με απογοητευσε ως προς το τομέα αυτο) αλλα εκει που χάνει ακομα πολύ ειναι στο συνολο! Ηχος, σχολιασμός, εφέ, δικαιώματα και licences....τα βασικότερα!
      Δε ξέρω, ισως αυτη η εταιρία απλα να συμβάδιζε με παλαιότερων γεννιων κονσόλες...ισως δε μπορεσε απλα να ακολουθήσει το ρυθμό της εξέλιξης...τι να πω....γενικα η Konami εχει πέσει σε τιτλους οχι μονο στο soccer game.
      Μια ελπίδα που έχω για τα παιχνιδια soccer, ειναι να μπει στο κόλπο η 2K sports.....Θεωρω και κρίνω πως πρεπει να δοκιμάσουν ενα ποδοσφαιράκι, απο τα καταπληκτικα εδω και χρόνια NBA 2k με τις υπερ-ρεαλιστικές κινησεις τα φανταστικα γραφικα και τα υπεροχα περιβάλλοντα.
      Ποιος ξέρει...το τι ξημερώνει το αυριο ειναι μυστηριο...εδω καλα καλα δε ξερουμε αν θα εχουμε δουλεια καλα καλα!
      Αλλα σίγουρα, στο χώρο του gaming ο ανταγωνισμός ειναι MUST.....
      Οσο αφορά τωρα το FIFA, εκτιμω το γεγονός πως η ΕΑ αν και εδω και σιγουρα 5 χρονια τωρα ειναι κυριαρχος, καθε φορα κατι ετοιμάζει η προσθέτει ωστε να μη διατηρει το επιπεδό της υψηλό. Ευχομαι τωρα με τη frostbite engine τα γραφικά να γινουν καλύτερα και να αξιζει τα λεφτά του!!!

    • periklis
    • μα ακριβως το αντιθετο θελουμε φιλε @Tanno. ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ γιατι αν η ΕΑ sports μεινει ΜΟΝΗ στο παιχνιδι του ανταγωνισμου θα τα γραψει κι εκεινη στα φρύδια της και οι λατρες των soccer games θα παιζουν σαβουρες!

      Μονη σωτηρία θα ειναι αν μια αλλη εταιρία κανει την αρχη της στο χωρο των soccer games και μπει στο κολπο δυναμικα! Επιμένω πως θελω να δω να δοκιμάζει το εγχείρημα αυτο η 2Κ sports!

    • periklis
    • Παιδια...εχω παθει τη πλακα μου....
      Μπηκα σε sites οπως το insomnia για να τσεκάρω καμμια καλη ευκαιρια για παιχνιδακια που με ενδιαφέρουν, και εχω μεινει χωρις λόγια....απο αυτο που βλέπω!

      πουλάνε οπως οπως αρκετα ατομα το φρεσκο-αγορασμένο τους PES 17 .....μπηκα στο κοπο να ρωτησω εναν γιατι το πουλάει, τοσο χαλια ειναι;;;;;; η απαντηση του ηταν ενα κατεβατό με παράπονα, για ελλειψη ομάδων και ροστερ, μεχρι και η bayern μονάχου ΛΕΙΠΕΙ (!) ..........Ελεος.....μενου αθλια μου λεει, ενα σωρό ατέλειες....."το πουλάω τωρα που ειναι νωρίς μπας και το πάρει κανεις" ειπε ο τυπος....και δεν ειναι μόνο αυτος...τουλαχιστον 3 αγγελίες pes 17 σε κάθε site αγοραπωλησεων.......

      καταντια.......θα πρεπει να ντρέπονται στη κονάμι.....

*